Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:50 | 07/11/2021

Την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν πτήσεις αξιωματικών ιπτάμενων εν αποστρατεία, διαπιστευμένων στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας δημοσιογράφων καθώς και μαθητών της Γ' Λυκείου, στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Οι πτήσεις των αξιωματικών ιπτάμενων εν αποστρατεία και των διαπιστευμένων στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας δημοσιογράφων πραγματοποιήθηκαν στις 5 Νοεμβρίου στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση Τανάγρας με μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5, F-16Block 50 και Block 52+ Advanced.

«Ταξίδι στο χρόνο» χαρακτήρισε την πτήση με το μαχητικό Mirage 2000 - 5 ο αντισμήναρχος (Ι) εν αποστρατεία Γιώργος Ζαχαρόπουλος. «Μετά από 22 χρόνια», συνέχισε, «οι μνήμες ζωντάνεψαν στον ουρανό του Αιγαίου. Θυμήθηκα τις εκατοντάδες αναχαιτίσεις αεροσκαφών, πετώντας, τότε με μαχητικό αεροσκάφος F-5».

«Βρέθηκα», ανέφερε ο Γ. Ζαχαρόπουλος, «ανάμεσα σε νεότερους αλλά άξιους συναδέλφους και έζησα ξανά το δέσιμο και το αλληλοσεβασμό μεταξύ των πιλότων μας. Κάτι αναγκαίο για να φέρουν εις πέρας τη δύσκολη αποστολή τους».

«Είδα τον εαυτό μου στα πρόσωπα των άξιων πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας», είπε με συγκίνηση ο έτερος αντισμήναρχος (Ι) εν αποστρατεία Νίκος Κεσίδης. «Ήταν σαν να γύρισε ο χρόνος πίσω. Ήταν πραγματικά τιμή μου» πρόσθεσε και ευχαρίστησε τους πιλότους της 331 Μοίρας στην 114 Πτέρυγα Μάχης «για την ευκαιρία να ξαναζήσει δυνατές στιγμές» αλλά και για τη «θερμή φιλοξενία τους».

Εξάλλου, χθες, Σάββατο 6 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν στην 360 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος της Σχολής Ικάρων στην αεροπορική βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, πτήσεις μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Λυκείου, έτους 2021-2022, με εκπαιδευτικό αεροσκάφος Tecnam P2002-JF και ελικόπτερο Β-212.

Μετά την ολοκλήρωση των πτήσεων, ο διοικητής της Σχολής Ικάρων υποπτέραρχος Αντώνιος Βασιλείου συνομίλησε με τους μαθητές και τους επέδωσε αναμνηστικά.

 

Γιάννης Ιωαννίδης

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis