Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:00 | 21/09/2019

Πυρετώδεις προετοιμασίες γίνονται αυτό το διάστημα στην Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής.

Ο λόγος είναι η επισκευή των εγκαταστάσεων, προκειμένου να φιλοξενήσουν – το πιθανότερο από τον Οκτώβριο – τους ειδικούς φρουρούς που θα εκπαιδευτούν εκεί.

Όπως έχει γίνει γνωστό, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες πρόσληψης 1.500 ειδικών φρουρών από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Εξ αυτών, όπως έχει διαρρεύσει, αναμένεται οι 1.000 να εκπαιδευτούν στις εγκαταστάσεις της Κομοτηνής και οι υπόλοιποι 500 στις εγκαταστάσεις του Διδυμοτείχου.

Το πότε θα μπουν οι ειδικοί φρουροί δεν είναι ακόμη γνωστό. «Οι διαδικασίες πρόσληψής τους τρέχουν. Πιστεύω ότι τον Οκτώβριο θα έχουμε εξελίξεις», είναι το σχόλιο του βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Επίσκεψη Τσαλικίδη στις εγκαταστάσεις

Τις εγκαταστάσεις επισκέφτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης. «Συνεργαζόμαστε με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την διοίκηση της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής, προκειμένου να εκτελεστούν απαιτούμενες συντηρήσεις των εγκαταστάσεων της. Στηρίζουμε έμπρακτα την πλήρη λειτουργία αυτής της σημαντικής υποδομής για τον τόπο μας κι ενόψει της εκπαίδευσης 1.000 ειδικών φρουρών αρχές Οκτωβρίου. Αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα προς όφελος της Ροδόπης», δήλωσε ο κος Τσαλικίδης.

Ο αντιπεριφερειάρχης μάλιστα είχε και σχετική συνάντηση στο γραφείο του. Παρόντες στην συνάντηση μεταξύ άλλων ήταν η Γεωργία Σιαφάκα από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ - υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων αστ. διευθυντής Ιωάννης Τζουβάνης, ο διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Πέτρος Δεμερτζίδης αστυνομικός υποδιευθυντής.

Διονύσης Βοργιάς

Πηγή:  xronos.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis