Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:06 | 09/06/2015

Αθώος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 48χρονος πρώην εποχικός πυροσβέστης, ο οποίος πριν έξι χρόνια πούλησε 4 «φιξάκια» κοκαΐνης σε αστυνομικό που είχε υποδυθεί τον πελάτη.

Πυροσβέστης συνελήφθη να πουλάει κοκαΐνη και... αθωώθηκε

Το επιχείρημα του συνηγόρου που «έπεισε» τους δικαστές ήταν ότι δεν επρόκειτο για πώληση σε πελάτη, αλλά για... εξυπηρέτηση σε άλλο χρήστη ναρκωτικών, οπως αναφέρει η τοπική Ροδιακή

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2009, όταν πληροφορίες έφτασαν στους αστυνομικούς του Αρχαγγέλου Ρόδου πως ο κατηγορούμενος προμηθεύει με ναρκωτικά χρήστες της περιοχής.

Στις 12 Μαρτίου 2009 και στις 8.30 το απόγευμα επικοινώνησαν μαζί του παριστάνοντας τους πελάτες και του ζήτησαν να τους προμηθεύσει 3 γραμμάρια κοκαΐνης έναντι του χρηματικού ποσού των 360 ευρώ.

Η αγοραπωλησία ορίσθηκε να πραγματοποιηθεί στη Ρόδο όπου ο 48χρονος μετέβη με Ι.Χ. και παρέδωσε στον αστυνομικό- αγοραστή 4 αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης βάρους 2,1 γραμμαρίων, για την οποία και έλαβε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Αμέσως μετά συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά, το αυτοκίνητο, δύο κινητά τηλέφωνα, τρεις κάρτες SIM καθώς και χρηματικό ποσό 120 ευρώ.

Σε βάρος του 48χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή, πώληση ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την εμπορία.

Οταν ο συλληφθείς παρουσιάστηκε στον ανακριτή, συνοδεία του δικηγόρου του, παραδέχτηκε πως είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και πως κατείχε μικρή ποσότητα για λογαριασμό του.

Οπως υποστήριξε, την ημέρα της σύλληψης δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από άλλο χρήστη, ο οποίος και τον παρακάλεσε να του δώσει ένα μέρος της.

Τότε, «θέλοντας να τον εξυπηρετήσει» πήγε να τον συναντήσει οπότε και τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί.

Οπως υποστήριξε ο 48χρονος ουδέποτε επρόκειτο να πάρει χρήματα για την ποσότητα που θα έδινε και πως επρόκειτο καθαρά για διάθεση μεταξύ χρηστών.

Η παραπάνω εκδοχή που παρουσίασε στην υπερασπιστική του γραμμή ο συλληφθείς έπεισαν και τον αρμόδιο Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, με εποτέλεσμα ο 48χρονος να αφεθεί ελεύθερος.

Του επιβλήθηκε μόνο καταβολή εγγύησης 3.000 ευρώ και ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης κάθε 1η του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

 

http://www.ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis