Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:39 | 30/05/2015

Το προσωπικό του Κλιμακίου Μελιγαλά συνάντησε την περασμένη Τρίτη, για θέματα που αφορούν την λειτουργία του, ο διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας. Εκεί ήταν και ο υποδιοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας, αντιπύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς, και οι δύο αξιωματικοί άκουσαν μαζί τα προβλήματα του προσωπικού και της υπηρεσίας. Το μεγάλο ζητούμενο παραμένει η εξεύρεση μόνιμης λύσης για την κενή θέση επικεφαλής αξιωματικού, καθώς ο ανθυποπυραγός που είχε αναλάβει χρέη διοικητή με δίμηνη απόσπαση έφυγε στα τέλη Απριλίου. Τώρα στο Κλιμάκιο περιμένουν να έρθει νέος μέσα στον Ιούνιο, για να έχει επικεφαλής αξιωματικό η υπηρεσία την αντιπυρική περίοδο. 

Μέσα στα ζητήματα που συζητήθηκαν μάθαμε ότι ήταν και το αίτημα για αναβάθμιση του Κλιμακίου σε Πυροσβεστικό Σταθμό Δ', που σημαίνει την ενίσχυσή του με οχήματα και προσωπικό. Βέβαια οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην αντιπυρική περίοδο κάτι τέτοιο είναι σχεδόν ακατόρθωτο να γίνει, αλλά οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι πλέον μια τέτοια προοπτική είναι πιο κοντά από ποτέ. Αλλωστε, το Κλιμάκιο Μελιγαλά είναι το δεύτερο σε συμβάντα σε όλο το νομό, μετά από την Π.Υ. Καλαμάτας. Επίσης καλύπτει μεγάλο μέρος της Μεσσηνίας και ένα κομμάτι της Κυπαρισσίας, γιατί εκεί υπάρχει θέμα λόγω της έλλειψης οδηγών. Εξάλλου το ότι έχει ήδη αναβαθμιστεί η Υπηρεσία Γαργαλιάνων, όπου εκεί τα περιστατικά είναι πολύ λιγότερα από αυτά του Μελιγαλά, είναι ένα ακόμα θετικό επιχείρημα προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον, τα πρώτα αυτοκίνητα που φεύγουν από το νομό κάθε φορά που χρειάζεται ενίσχυση δυνάμεων για την κατάσβεση πυρκαγιών στην Περιφέρεια είναι από το Μελιγαλά, γιατί έχουν πιο άμεση πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο.

Επίσης δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει ότι το Κλιμάκιο εξυπηρετεί τη ΒΙΠΕ Μελιγαλά, αλλά καλύπτει και ένα μεγάλο κομμάτι του εθνικού δικτύου. Στη δικαιοδοσία της υπηρεσίας είναι τόσο ο αυτοκινητόδρομος όσο και η παλιά εθνική οδός Καλαμάτα - Αθήνα, μέχρι τον Αγ. Φλώρο. Επίσης, και στην εθνική για Πάτρα καλύπτει το κομμάτι μέχρι το Κοπανάκι. Τεράστιος είναι και ο ορεινός δασικός όγκος στα όρια δικαιοδοσίας του Κλιμακίου, καθώς φτάνει μέχρι τον Επικούριο Απόλλωνα, την Τσακώνα μέχρι πάνω από τα Αρφαρά και μέχρι τα σύνορα με την Αρκαδία κοντά στην Αγ. Θεοδώρα, και φυσικά την Αρχαία Μεσσήνη. 

Ν.Κ.

http://www.eleftheriaonline.gr

Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/66184-giovas-meligalas

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis