Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 25/05/2017

Σε αναζήτηση νέου κτηρίου για την μεταστέγασή του βρίσκεται το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θήρας.

Το θέμα της μεταστέγασης του πυροσβεστικού Κλιμακίου Θήρας, έρχεται εκ νέου στο προσκήνιο, μετά την απόφαση του δημάρχου, να εγκρίνει την δέσμευση πίστωσης αξίας 50.000 για την μεταστέγαση του Κλιμακίου.

Ο Δήμος Θήρας προτίθεται να προβεί σε μίσθωση ακινήτου με φανερή και προφορική μειοδοτική δημοπρασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 194 του Ν. 3463/2006 και του Π.Δ. 270/1981.

Ειδικότερα ενδιαφέρεται να μισθώσει ένα έτοιμο προς χρήση ακινήτου οικόπεδο με οίκημα και συγκεκριμένα στην περιοχή που εκτίνονται τα διοικητικά όρια των Δημοτικών Κοινοτήτων Φηρών έως Πύργο.

Το προς μίσθωση ακίνητο πρέπει να είναι εμβαδού το λιγότερο 500 τ.μ και να έχει στεγασμένους νόμιμους χώρους τουλάχιστον 150 τ.μ. Να έχει εύκολη πρόσβαση σε κεντρικό δρόμο και εύκολη πρόσβαση για βαρέα οχήματα.

Διαδικασία διενέργειας της δημοπρασίας

1) Ο Δήμαρχος Θήρας θα δημοσιεύσει στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου και στον τύπο λεπτομερή διακήρυξη των παρόντων όρων. 2) Με την ανωτέρω διακήρυξη του Δημάρχου θα κληθούν, όσοι επιθυμούν και ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη δημοπρασία μέσα σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από την τελευταία δημοσίευση, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. 3) Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν ή θα αποστείλουν τις προσφορές τους στην Επιτροπή Καταλληλότητας. 4) Η Επιτροπή μετά από επιτόπιο έρευνα, θα κρίνει την καταλληλότητα των προσφερομένων ακινήτων και αν αυτά πληρούν τους όρους της διακήρυξης, συντάσσοντας εντός δέκα (10) ημερών από τη λήψη των προσφορών, αιτιολογημένη έκθεση για το κάθε προσφερόμενο ακίνητο. 5) Η Επιτροπή μπορεί με αιτιολογημένη έκθεσή της να αποκλείσει κάποιο ακίνητο που προσφέρεται, εφόσον δεν καλύπτει τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί. 6) Η εκτίμηση της Επιτροπής με φροντίδα του Δήμου θα κοινοποιηθεί σ’ όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον. 7) Ο Δήμαρχος με έγγραφο ή απόφασή του θα ορίσει την ημέρα και ώρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, καλώντας με απόδειξη αυτούς, των οποίων τα ακίνητα κρίθηκαν κατάλληλα.

Χρόνος και τόπος της δημοπρασίας

1) Όσοι έχουν στην κυριότητά τους ακίνητο ή είναι νομείς ακινήτου, που πληροί τις προϋποθέσεις της παρούσας και ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στη δημοπρασία, μπορούν εντός είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης ή την ανάρτησή της στον πίνακα ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος να εκδηλώσουν εγγράφως το ενδιαφέρον τους. 2) Στην προσφορά που θα υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι θα περιγράφεται λεπτομερώς το προσφερόμενο ακίνητο (ή ακίνητα).

3) Οι προσφορές θα υποβάλλονται ή θα αποστέλλονται στην Επιτροπή Εκτίμησης – Καταλληλότητας (η οποία έχει οριστεί με την υπ’ αριθμό 326/2017 απόφαση του Δ.Σ Θήρας) από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου ή από νόμιμο εκπρόσωπό του. Η εκπροσώπηση αποδεικνύεται με πληρεξούσιο έγγραφο, θεωρημένο για το γνήσιο της υπογραφής από διοικητική, αστυνομική ή δικαστική αρχή. Εφόσον υπάρχουν συνδικαιούχοι του ακινήτου, η προσφορά υποβάλλεται από εκπρόσωπο αυτών, ο οποίος προσκομίζει ειδικό για το σκοπό αυτό, ως άνω, πληρεξούσιο έγγραφο. 4) Η Επιτροπή μετά από επιτόπιο έρευνα θα κρίνει για την καταλληλότητα των προσφερομένων ακινήτων και αν αυτά πληρούν τους όρους της διακήρυξης. Θα συντάξει σχετική έκθεση για το κάθε ακίνητο η οποία θα κοινοποιηθεί σε κάθε ενδιαφερόμενο. Όσων τα προσφερόμενα ακίνητα κριθεί ότι ικανοποιούν τις απαιτήσεις της διακήρυξης και συνεπώς είναι κατάλληλα για τη χρήση που τα προορίζει ο Δήμος, θα κληθούν να λάβουν μέρος στη μειοδοτική, φανερή και προφορική δημοπρασία, η οποία θα διενεργηθεί στο δημοτικό κατάστημα Θήρας, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής διενέργειας της δημοπρασίας. 5) Η ημέρα και ώρα διεξαγωγής της δημοπρασίας θα ορισθεί με έγγραφο ή απόφαση του Δημάρχου Θήρας και θα γνωστοποιηθεί εγγράφως με αποδεικτικό στους ενδιαφερομένους, των οποίων τα προσφερόμενα ακίνητα κρίθηκαν κατάλληλα. 6) Η κατακύρωση των πρακτικών της δημοπρασίας θα γίνει με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Διάρκεια της σύμβασης

1) Η διάρκεια της μίσθωσης είναι για έξη (6) χρόνια από την ημέρα υπογραφής του σχετικού συμφωνητικού. Η εγκατάσταση του Δήμου θα γίνει μετά από έγγραφη ειδοποίηση του Δημάρχου. 2) Αποκλείεται αξίωση του μειοδότη για αποζημίωση, λόγω μη έγκρισης των πρακτικών της δημοπρασίας από την Οικονομική Επιτροπή ή καθυστέρησης της εγκατάστασης του Δήμου, που θα προέρχεται από κάποιο νομικό ή πραγματικό κώλυμα, καθώς επίσης και η μονομερής λύση της σύμβασης για το λόγο αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΜΙΚΉΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ 

cyclades24.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis