Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 14/03/2016

Διπλό χτύπημα στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων κατάφεραν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έκαναν ελέγχους στο χώρο μιας λαϊκής αγοράς στην Κομοτηνή, όταν συνέλαβαν δυο διακινητές με σχεδόν 1.000 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Αρχικά, έπεσε στα χέρια τους ένας 57χρονος που είχε στην κατοχή του και στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του 752 λαθραία πακέτα τσιγάρων, τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν 800 τσιγάρα γεμισμένα με αδασμολόγητο καπνό, 225 κενές νάιλον συσκευασίες και 70 αναπτήρες. Ο 57χρονος είχε ήδη βγάλει 965 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν όπως και το αυτοκίνητό του ως μέσο μεταφοράς λαθραίων προϊόντων και παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης με κατηγορίες για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και του νόμου περί ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Με τις ίδιες κατηγορίες οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Ροδόπης και ένας 53χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για λαθρεμπόριο τσιγάρων, αλλά κατηγορείται και για κατοχή ναρκωτικών, καθώς πάνω του κατασχέθηκαν οκτώ χάπια του φαρμακευτικού σκευάσματος Xanax. Επίσης, κατασχέθηκαν 230 λαθραία πακέτα τσιγάρων, 162 κενές νάιλον συσκευασίες, εννέα αναπτήρες και 255 ευρώ.

Αλλά και στο Ρέθυμνο, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας ένας 58χρονος που είχε μετατρέψει το Ι.Χ. αυτοκίνητό του σε κινητό… περίπτερο, καθώς διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 516 πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιρειών χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε και ο 58χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, κατηγορούμενος για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis