Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:29 | 06/01/2015

 

 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήρθε στη νεκρή ζώνη στο Συνοριακό Σημείο Παζάρκουλε, απέναντι από τις Καστανιές, όπου και συναντήθηκε με τον νομάρχη της Εντίρνε Ντουρσούν Αλί Σαχίντον διοικητή της 54ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Ταξίαρχο Χινταγιέτ Αρί και τον Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Εντίρνε Ραχμί Μπαστούγ και τους ευχήθηκε καλή χρονιά.

Ο νομάρχης της Εντίρνε σε δηλώσεις που προέβη, υπενθύμισε την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου στο Παζάρκουλε και την τηλεφωνική συνομιλία που είχε από εκεί με τον Έλληνα ομόλογο του.2436483823samarastrkiyesnr2

Ο κος Σαχίν αφού ανέφερε πως πιστεύουν ότι η επίσκεψη και του κυρίου Σαμαρά θα συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων, συνέχισε ως εξής :

« Έχει μεγάλη σημασία η επίσκεψη που πραγματοποιείτε εδώ. Είναι σημαντική η αντάμωση των δύο χωρών εδώ. Όπως είχε αναφέρει και ο Τούρκος πρωθυπουργός στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί σας, το σημείο αυτό στην ουσία δεν αποτελεί σύνορο, αλλά ένα σημείο μεταξύ των δύο χωρών.

Νιώθουμε μεγάλη περηφάνια όταν σε κατά διαστήματα επισκέψεις που έχουν στη συνοριακή γραμμή, τα μέλη των Ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας περνάνε σε στάση προσοχής. Με το ίδιο τρόπο απαντάνε και οι δικές μας δυνάμεις ασφαλείας σε σας».

Όταν ο νομάρχης της Εντίρνε είπε ότι πρέπει να καθαριστεί ο πυθμένας του ποταμού Έβρου για να αποτραπούν οι πλημμύρες, ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε λέγοντας «είναι εδώ ο νομάρχης του Έβρου και άλλοι αξιωματούχοι. Συζητώντας με αυτούς μπορείτε να πάρετε στην ατζέντα ό,τι χρειάζεται να γίνει».3179868329samarastrkiyesnr1

Και ο Ταξίαρχος Αρί είπε πως οι συνοριακές μονάδες και των δύο χωρών εκπληρώνουν το καθήκον τους στο πλαίσιο καλής θέλησης και υπογράμμισε πως θα συνεχιστούν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο Χωρών !

ΠΗΓΗ: veteranos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis