Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:50 | 10/01/2015

 

Μετά από αυτά που συνέβησαν στην Γαλλία έρχεται η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου Ε.Βενιζέλου με τον οποίο έβαλε στις σχολές των ΕΔ και των ΣΑ το Ισλάμ!
 
Ως γνωστόν ο νόμος Ε.Βενιζέλου από το 2011 απαλείφει από τη σχετική ετήσια προκήρυξη την προϋπόθεση που ήθελε όλους τους υποψηφίους για φοίτηση στις παραγωγικές Στρατιωτικές Σχολές (ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ), δηλαδή τους μελλοντικούς αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, να είναι Ελληνες το γένος. 
 
Πιο συγκεκριμένα, όλοι όσοι γίνουν δεκτοί στις Σχολές Ευελπίδων, Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων αλλά και των ΣΑ δεν απαιτείται να είναι Eλληνες το γένος, αρκεί να έχουν την ελληνική υπηκοότητα, προκειμένου να έχουν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές μέσω των πανελλήνιων εξετάσεων.
 
Πρόκειται για μία απόφαση με απροσδιόριστες συνέπειες, τόσο σε ό,τι αφορά τη μελλοντική ομοιογένεια όσο και τη διατήρηση της μαχητικής ικανότητας του στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων. 
 
Με δεδομένο ότι η απαλοιφή της προϋπόθεσης του γένους από την εγκύκλιο που αφορούσε την προκήρυξη των Στρατιωτικών Σχολών έγινε για πρώτη φορά κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, κατόπιν σχετικής απόφασης του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, αναμένεται ότι οι πρώτοι αλλοδαποί ανθυπολοχαγοί, σημαιοφόροι και ανθυποσμηναγοί θα αρχίσουν να εντάσσονται στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων από φέτος!
 
Στην Γαλλία μετρούν τις "πληγές" τους από την παρανοϊκή μεταναστευτική τους πολιτική και στην Ελλάδα είμαστε έτοιμοι να τις ανοίξουμε.
 
Ο Π.Μπαλτάκος ως Γ.Γραμματέας της Κυβέρνησης προσπάθησε να καταργήσει τον νόμο Ε.Βενιζέλου αλλά δεν τα κατάφερε.
 
Ο Ε.Βενιζέλος με δική του απόφαση άνοιξε την πόρτα σε αλλοδαπούς να μπουν στο ελληνικό στράτευμα προ τεσσάρων ετών και πέρσι σφραγίστηκε η απόφαση αυτή από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και μπορούν πλέον να εισέρχονται στις Στρατιωτικές Σχολές Αλβανοί, Τούρκοι, Πακιστανοί, Ιρακινοί, Αφρικανοί, κ.λπ., εφόσον έχουν την ελληνική ιθαγένεια και ας μην είναι ελληνικής καταγωγής.
 
Η απόφαση πάρθηκε από τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας και νυν ΥΠΕΞ και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Α.Σαμαρά Ευάγγελο Βενιζέλο. Τι έχει να πει ο Α.Σαμαράς για το επίτευγμα του πολιτικού του συνεταίρου; Το εγκρίνει αυτό ο αρχηγός της "πατριωτικής" πράταξης; Η μήπως εκεί στη ΝΔ δεν καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι στα ελληνικά ΣΑ και στις ελληνικές ΕΔ να μπαίνουν Έλληνες στην καταγωγή και όχι στο διαβατήριο. 
 
Εάν μεθαύριο παρεισφρήσουν εξτρεμιστικά στοιχεία σε έναν τοσο νευραλγικό χώρο πως θα το αντιμετωπίσουμε; Μετά από αυτό που έγινε στη Γαλλία αλλά και εκατοντάδες παραδέιγματα "Αμερικανών" μουσουλμάνων στρατιωτών οπυ σκότωσαν τους συναδέλφους τους σε Ιράκ-Αφγανιστάν όταν έκριναν ότι ήρθε η ώρα της Τζιχάντ,  πως προτίθεται ο Α.Σαμαράς να μας εξασφαλισει ότι δεν θα υπάρξει τέτοιο κρούσμα στις ελληνικές ΕΔ και μάλλιστα σε καιρό έκτακτων καταστάσεων που πρώτο ρόλο θα διαδραματίζει η ομόθρησκή τους Τουρκία;
 
Η Τουρκία μάλιστα αποδεδειγμένα έχει διείσδυση ακόμα και μερική κατεύθυνση των ανά τον κόσμο εξτρεμιστικών ισλαμιστικών κινηάτων.Αποδεδειγμένα εμπλέκεται στην Αλ Νούσρα, στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά και με Τσετσένους στη Ρωσία και Ουϊγουρους στην Κίνα.
 
Από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου προ τριων μηνών κρίθηκε ότι  στις Στρατιωτικές Σχολές μπορούν να εισέρχονται και υποψήφιοι, οι οποίοι δεν έχουν ελληνική καταγωγή (Έλληνες το γένος) και έχουν μόνο την ελληνική ιθαγένεια.
 
Έτσι, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή απόστρατων αξιωματικών και ενός Έλληνα πολίτη.
 
Συγκεκριμένα,  οι απόστρατοι αξιωματικοί και ο Ελληνας πολίτης (και Έλληνας το γένος)  ζητούσαν να ακυρωθεί:
 
1) Η από 15.4.2011 απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, η οποία όριζε στα προσόντα συμμετοχής στο διαγωνισμό για την εισαγωγή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην Σχολή Ευελπίδων, κ.λπ., ότι πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, χωρίς να απαιτείται να είναι Έλληνες το γένος και
 
2) Η απόφαση του υπουργού Παιδείας, με την οποία κυρώθηκαν οι πίνακες επιτυχόντων στα  Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, κ.λπ.
 
Οι σύμβουλοι της Επικρατείας ερμηνεύοντας τις συνταγματικές διατάξεις περί ισότητας των πολιτών (άρθρο 4 του Συντάγματος) υπογραμμίζουν ότι οι νομοθετικές διατάξεις, με τις οποίες θεσπίζεται «ως προσόν για την πρόσβαση στις δημόσιες λειτουργίες εκτός από την Ελληνική ιθαγένεια και η Ελληνική καταγωγή», είναι αντίθετες στο επίμαχο άρθρο 4 του Συντάγματος.
 
Το άρθρο 4 του Συντάγματος υπογραμμίζεται στην υπ΄  αριθμ. 3317/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου «εγγυάται την ίση πρόσβαση όλων των Ελλήνων στις δημόσιες λειτουργίες»  και δεν επιτρέπει διάκριση των Ελλήνων πολιτών ανάλογα με την εθνική τους καταγωγή.
 
Αντίθετα, δύο σύμβουλοι Επικρατείας οι Δημήτρης Αλεξανδρής  και Βασίλης Αραβαντινός, διαφοροποιήθηκαν και  εξέφρασαν την άποψη ότι από τις Συνταγματικές επιταγές «δεν συνάγεται το δικαίωμα όλων των Ελλήνων πολιτών να γίνονται δεκτοί στις παραγωγικές Σχολές στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».
 
Οι Ένοπλές Δυνάμεις, σύμφωνα με την μειοψηφία των δύο συμβούλων, «αποτελούν τον βασικό θεσμό που διαφυλάσσει την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και ιδίως σε περίοδο κρίσεως είναι απαραίτητο να διαθέτουν συνοχή και υψηλό ηθικό».
 
Επομένως, καταλήγουν οι δύο σύμβουλοι Επικρατείας, «είναι απαραίτητο, ενόψει της γεωπολιτικής θέσεως της χώρας, όπως προκύπτει από την νεότερη ιστορία της και του ευαίσθητου χαρακτήρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδίως σε περίοδο κρίσεως, αυτές να στελεχώνονται μόνο από Έλληνες πολίτες με ελληνική καταγωγή».
 
Οι απόστρατοι υποστήριζαν ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη που προβλέπει την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές μόνο με το προσόν της ελληνικής ιθαγένειας και όχι του ελληνικού γένους.
 
Και αυτό, γιατί «συντρέχουν λόγοι εθνικού συμφέροντος, που συναρτώνται με την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία συνιστάται στη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας», όπως σημείωναν οι απόστρατοι ένστολοι.
 
Ένα εθνικό συμφέρον το οποίο άφησε παγερά αδιαφορους τους Ε.Βενιζέλο και Α.Σαμαρά. 
 
 
defencenet.gr
Policenet.gr © | 2025 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis