Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:15 | 07/04/2016

Επειδή  σε μερικές ημέρες θα δούμε σκηνές ¨απείρου κάλλους¨ στα δελτία ειδήσεων, αφού, η πίεση να αδειάσουν Ειδομένη και Πειραιάς που ο ίδιος  αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής  Γιάννης Μουζάλας χαρακτήρισε «αίσχος» και «παραβίαση δικαιωμάτων»,  θα οδηγήσει σε κάτι τέτοιο, με ¨θύμα ¨ πάλι τα σώματα ασφαλείας που οι γνωστοί – άγνωστοι θα σπεύσουν πάλι να τα κατηγορήσουν για άσκηση βίας, ρατσιστικά ένστικτα και άλλα τέτοια που πουλάνε και εξυπηρετούν σκοπιμότητες, προτείνουμε προβλέποντας για να προλάβουμε, τον παρακάτω σχεδιασμό.

Δυστυχώς ο Στρατηγός χρόνος εκεί, νικήθηκε από την απόγνωση και τον φόβο των άμοιρων αυτών ανθρώπων  με αποτέλεσμα η άποψη ¨δεν υπάρχει στον σχεδιασμό μας αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της Ειδομένης¨  που λέχθηκε από τον κ. Βίτσα , να μην  έχει πλέον την ίδια βάση.

Αποκλείουμε  καταρχήν ως αδιανόητο  το ενδεχόμενο να γίνει χρήση αστυνομικής ισχύος και ειδικότερα  χρήση χημικών «σε χώρους που υπάρχουν παιδιά».

Δεν ξεχνούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν τα πάντα για αυτό το ταξίδι, έχουν πέσει  θύματα από παραπληροφόρηση έως  ψηφιακό εκφοβισμό.

Δεν παραβλέπουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει τελικά να ¨βρουν την θέση τους¨. Τότε μόνο θα λυθεί το πρόβλημα και για αυτούς και για εμάς.

Βασιζόμαστε  λοιπόν, σε τρεις βασικές κινήσεις:

1η -Δεν επιτρέπουμε εφεξής στους δύο αυτούς χώρους να προστεθούν άλλα άτομα, ούτε ένα. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να ¨αποκλειστεί ¨ η πρόσβαση σε οποιονδήποτε άλλον ( πρόσφυγα – μετανάστη)

2η-Η επαναπροώθηση  ( βάση της γνωστής συμφωνίας )  οι διάφορες φιλοξενίες , να γίνονται από άτομα που βρίσκονται στις δύο αυτές περιοχές κατά προτεραιότητα.

3η  Στα νησιά οι πρόσφυγες  να συνεχίσουν να  είναι σε βαθμό τέτοιο ώστε να είναι δυνατόν να βρίσκονται υπό  περιορισμό, . Το ¨πλεόνασμα¨ , να μεταφέρεται συνοδεία κατευθείαν στις δομές που είναι έτοιμες οι σχεδόν έτοιμες στην βόρεια Ελλάδα.

Ας πάμε τώρα  ποιο συγκεκριμένα.

Επιτόπου να δημιουργηθούν τόσοι τομείς όσοι χρειάζονται για να διαχωριστούν ΑΠΟΛΥΤΑ μεταξύ τους α) ανά εθνικότητες β) σε αυτούς που έχουν ανάγκη ιατρικής παρακολούθησης γ) δικαίωμα ασύλου.Τον διαχωρισμό αυτό να «κρατήσει » η παρουσία αστυνομικών και λιμενικών σύμφωνα με τις αρμοδιότητες τους.

Παράλληλα να καταγραφούν όλοι όσοι έχουν δικούς τους ανθρώπους – συγγενείς  σε βορειοευρωπαϊκά κράτη και θέλουν να πάνε σε αυτούς. Ας εξεταστεί η δυνατότητα να φύγουν μόνοι τους, ακόμα και να βοηθηθούν σε αυτό.

Σε 2η φάση, οι τομείς να απομακρυνθούν χωροταξικά, ώστε να απέχουν π.χ 100 μέτρα μεταξύ τους και να επιβληθεί δυσχέρεια στην επικοινωνία ατόμων διαφορετικού τομέα.

Σε 3η φάση, να ενημερωθούν ότι θα ανοίξουν  πιθανότατα από άλλα σημεία τα σύνορα, ώστε να καταγραφούν όσοι επιθυμούν προκειμένου  να φύγουν από άλλα σημεία των συνόρων μας.

Στην 4η φάση, να έχει δημιουργηθεί ( κάπου ) μια άλλη” Ειδομένη “ κοντά στα σύνορα, ώστε να μοιρασθούν. ( δεδομένο που ετοιμάζεται )

Ο υπόλοιπος σχεδιασμός εάν δημοσιευτεί  εδώ, θα ακυρώσει την επιχείρηση. θεωρούμε. όμως ότι έχει γίνει ήδη αντιληπτός από τους  επιχειρησιακούς διοικητές της αστυνομίας και του Λιμενικού

Χρόνος ολοκλήρωσις της όλης επιχείρησης, 20 ημέρες από την ενεργοποίηση του σχεδιασμού. Στο διάστημα αυτό να είναι δυνατή η μετακίνηση για αναλογική κατανομή τους στα κράτη μέλη.

Υ.γ  Μέχρι την 23η Ιουνίου έχουμε τις συγκυρίες με το μέρος μας, κύριοι.

 

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

[email protected]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis