Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 16/03/2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ακόμη και στους Αμερικανούς αξιωματούχους προκάλεσε εντύπωση το όπλο των Ρώσων.

Για 21η ημέρα ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να μαίνεται, με τους Ρώσους να έχουν προκαλέσει ανησυχία ακόμη και στις ΗΠΑ λόγω ενός μυστηριώδους όπλου που χρησιμοποίησαν στο πεδίο.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, οι μυστηριώδει συσκευές έχουν μήκος περίπου ένα μέτρο και σχήμα βέλους και ήδη φωτογραφίες τους κυκλοφορούν στα social media.

Τι ακριβώς κάνουν οι συγκριμένες συσκευές; «Τυφλώνουν» τα ουκρανικά πυραυλικά συστήματα!

Εκτοξεύονται από τους βαλλιστικούς πυραύλους μικρής εμβέλειας Iskander-M, όταν ο ρωσικός στρατός αντιληφθεί ότι ο πύραυλος που έχει εκτοξεύσει έχει στοχοποιηθεί από συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας.

Οι συσκευές παράγουν ραδιοκύματα προκειμένου να παραπλανήσουν τα ραντάρ των Ουκρανών.

Η χρήση τέτοιων «δολωμάτων» μπορεί να εξηγήσει γιατί τα ουκρανικά όπλα αεράμυνας δυσκολεύτηκαν να αναχαιτίσουν τους ρωσικούς πυραύλους Iskander.

Ο Ρίτσαρντ Στίβενς, ο οποίος υπηρέτησε 22 χρόνια στον βρετανικό στρατό, σε μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, και ως τεχνικός βομβών για 10 χρόνια στο νότιο Ιράκ, την Αφρική και άλλες περιοχές, είπε ότι δεν «έχει δει ποτέ κάτι τέτοιο».

 

Ο Iskander είναι βαλλιστικός πύραυλος, γνωστός για τη δυνατότητά του να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές αλλά και διαφορετικές συμβατικές κεφαλές.

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis