Πόσες σερί σφαίρες μπορεί να ρίξει ένα σύγχρονο καλάσνικοφ AK-12;

ΒΙΝΤΕΟ
Πόσες σερί σφαίρες μπορεί να ρίξει ένα σύγχρονο καλάσνικοφ AK-12;
Ειδικός φέρνει το σύγχρονο καλάσνικοφ AK-12 στα όρια του, δοκιμάζοντας μπροστά στην κάμερα πόσες συνεχόμενες σφαίρες μπορεί να ρίξει πριν καταστραφεί.
 
Η θρυλική εταιρεία Kalashnikov Concern φαίνεται πως εκτός από την παραγωγή θρυλικών όπλων, ενδιαφέρεται για εξίσου επιτυχημένα βίντεο στο διαδίκτυο!
 
Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο από τη δοκιμή του ιστορικού καλάσνικοφ AK-74M που έδειξε πόσες σφαίρες χρειάζονται για να λιώσει το όπλο, συγκεντρώνοντας σχεδόν ένα εκατ. προβολές, η ρωσική κατασκευάστρια εταιρεία συνεχίζει τις δοκιμές.
 
Αυτή τη φορά βάζει χέρι (και κάμερα) στο σύγχρονο καλάσνικοφ AK-12.
 
Αφού προετοιμάστηκαν γεμιστήρες με δεκάδες σφαίρες, ένας ειδικός φορώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό ασφαλείας ξεκινά να πυροβολεί αλλεπάλληλα, διακόπτοντας μόνο για να αλλάξει γεμιστήρα.
 
Το σύγχρονο καλάσνικοφ επέδειξε εξαιρετικές ικανότητες καθώς χρειάστηκαν 680 βολές πριν σταματήσουν να εκτοξεύονται σφαίρες.
 
Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι τελευταίες βολές έγιναν με το όπλο να έχει κυριολεκτικά πιάσει φωτιά!
Συγκεκριμένα περίπου στις  500 συνεχόμενες βολές, η θερμοκρασία ανέβηκε τόσο που o χειροφυλακτήρας έπιασε φωτιά! Παρόλα αυτά το αυτόματο πυροβόλο συνέχισε να λειτουργεί άψογα.
 
Ο χειριστής, μάλιστα, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει νέο γεμιστήρα μετά από τις εκατοντάδες βολές, σε αντίθεση με το προηγούμενο όπλο AK-74Μ

Πηγή:  guns-gr.