Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:39 | 12/01/2022

Μια παλιά ταυτότητα, μόνο με ελληνικά στοιχεία και χωρίς λατινικούς χαρακτήρες, ήταν το πρώτο στοιχείο που «πρόδωσε» τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Αλεξάντερ Σολόνικ, του αποκαλούμενου «Μέγα Αλεξάνδρου» και «Σάσα ο Μακεδόνας», λόγω της ικανότητάς του να «εξουδετερώνει» όλους τους στόχους του, με απόλυτη επιτυχία, όπως έκανε και ο Έλληνας Στρατηλάτης.

Ο 48χρονος, που είχε ελληνικό όνομα, έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με πτήση από την Κύπρο θεωρώντας ότι κανείς δεν θα τον καταλάβαινε. Δεν περνούσε από το μυαλό του ότι θα υπήρχε ένταλμα σύλληψης το οποίο είχε εκδοθεί το 2005 από τον ανακριτή ο οποίος είχε στο συρτάρι του τον φάκελο της δολοφονίας του Σολόνικ και της 19χρονης Μις Ρωσία, Σβετλάνα Κότοβα. Επίσης, δεν υπολόγιζε ότι τις κινήσεις του παρακολουθούσαν και οι κυπριακές αρχές, όπου είχε βρει καταφύγιο τα τελευταία χρόνια. «Από την ημέρα που βρέθηκε δολοφονημένος ο Σολόνικ, στα τέλη του Ιανουαρίου του 1997, έχουν περάσει 25 χρόνια. Ίσως πίστευε ή του είχαν πει ότι μετά από τόσα χρόνια η δολοφονία παραγράφεται, σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους. Μάλλον όμως έκανε λάθος» λέει στο zougla.gr αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας με εμπειρία σε θέματα ανθρωποκτονιών. 

Σύμφωνα με την έρευνα που είχαν κάνει μετά τη δολοφονία ελληνικές και ρωσικές αρχές, από τα μέσα της δεκαετίας του '90, ο Σεργκέι Μπουτορίν, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, ήταν στέλεχος της ρωσικής συμμορίας «Οrekhovskaya». Στην υπόθεση δολοφονίας του Σολόνικ, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αρχών, ήταν στην Ελλάδα μαζί με τους συνεργάτες του και αναχώρησε άρον άρον από τη χώρα μας μία ημέρα μετά την εκτέλεση του συμβολαίου. Ο Σεργκέι Μπουτορίν το 2001 εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Ισπανία για παράνομο εμπόριο όπλων, όπου εξέτισε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών. Το 2010, και ύστερα από κινήσεις των ρωσικών αρχών, μεταφέρθηκε στη Ρωσία, όπου δικάστηκε για 36 δολοφονίες. Μάλιστα, δημοσιεύματα έκαναν λόγο για πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί για να αλλάξει την εξωτερική του εμφάνιση, ενώ, σύμφωνα με τον «αστικό μύθο», είχε κάνει μέχρι και την… κηδεία του στη Ρωσία ώστε όλοι να θεωρήσουν ότι ήταν νεκρός. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, για τον 48χρονο Ρώσο αρχιμαφιόζο έχει ήδη υπάρξει επικοινωνία μεταξύ των δικαστικών αρχών Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πολύ σύντομα θα πάρει τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού.

zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis