Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 18/11/2021

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης (18/11) στην περιοχή της Ανδραβίδας όταν σημειώθηκε ατύχημα με μαχητικό αεροπλάνο F-16 κατά την προσγείωσή του, με τον πιλότο του αεροσκάφους να είναι σώος. Το ατύχημα σημειώθηκε όταν το αεροσκάφος βρισκόταν σε εκπαιδευτική άσκηση, με τον πιλότο να καταφέρνει να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος, όπως ανακοίνωση το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Το ατύχημα συνέβη, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ξεκίνησαν όταν το F-16, που μετείχε σε αεροπορικές ασκήσεις, επέστρεψε στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας. Ο ιπτάμενος σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την χαμηλή ορατότητα και τον βροχερό καιρό, κατάφερε με επιτυχία να προσγειώσει το μονοκινητήριο μαχητικό αεροσκάφος. Όμως δεν κατάφερε να το συγκρατήσει εντός του διαδρόμου προσγείωσης.

Οι διαδικασίες ασφάλειας πτήσεων προβλέπουν συγκεκριμένες κινήσεις για τους πιλότους όταν το αεροσκάφος τείνει να βγει εκτός διαδρόμου, ακόμη και την εγκατάλειψή του με την χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος. Με αυτόν τον τρόπο εγκατάλειψε το αεροσκάφος ο πιλότος, ο οποίος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για τον ατύχημα

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ για το ατύχημα: «Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:40, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, χειριστής αεροσκάφους F-16 Block 52+ εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, εντός της Αεροπορικής Βάσης Ανδραβίδας.

Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για προληπτικούς λόγους».

Επικοινωνία Σακελλαροπούλου με Παναγιωτόπουλο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του ατυχήματος του αεροσκάφους F-16 που συνετρίβη στην Ανδραβίδα.

Η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο πιλότος εξήλθε σώος.

Πηγή:  newsbeast.gr


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis