Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:18 | 14/11/2021
Άκρως ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, τόσο για την κόντρα της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για το ΚΙΝΑΛ, λίγο πριν την ανάδειξη νέου προέδρου.
 
Σύμφωνα με την έρευνα για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 28%, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει σημαντική πτώση στο 18,3%. Αντίθετα, άνοδο καταγράφει το ΚΙΝΑΛ το οποίο συγκεντρώνει 9,8%, μειώνοντας τη διαφορά του από τη δεύτερη θέση κάτω από τις 10 μονάδες έπειτα από αρκετό καιρό.
 
Στα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ βρίσκεται στο 5,1%, η Ελληνική Λύση στο 4,3% και το ΜέΡΑ25 στο 4%.
 
ΚΙΝΑΛ: Μία μάχη για τρεις
Οι Γιώργος Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρδος και Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να ξεχωρίζουν στη μάχη για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής λίγο πριν τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, με τους υπόλοιπους υποψηφίους να κινούνται σε μονοψήφια ποσοστά.
 
Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ένα μικρό προβάδισμα, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να βρίσκεται ελάχιστα μπροστά από τον Γιώργο Παπανδρέου, με το αποτέλεσμα να αναμένεται να κριθεί από τη συμμετοχή που θα υπάρχει στη διαδικασία, καθώς όσο μικρότερη είναι αυτή τόσο πιο κοντά βρίσκεται το σενάριο ακόμη και της απόλυτης ισοπαλίας.
 
Σημαντικό ρόλο στη διαδικασία θα παίξει και ποιοι υποψήφιοι θα βρεθούν στον δεύτερο γύρο, καθώς και οι τρεις υποψήφιοι που ξεχωρίζουν έχουν αρκετές πιθανότητες να επικρατήσουν, κάτι που θα κριθεί τόσο από τη συμπεριφορά των υποψηφίων που θα μείνουν εκτός όσο και από τη συμμετοχή στις εκλογές.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis