Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:23 | 18/05/2022

Ο αμερικανικός στρατός στοχεύει να ταξινομήσει και να χαρακτηρίσει πιο συστηματικά τις αναφορές για θεάσεις μη αναγνωρισμένων εναέριων φαινομένων ή αντικειμένων, δήλωσαν δύο κορυφαίοι Αμερικανοί αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας, στην πρώτη δημόσια κατάθεση μετά από 50 χρόνια, στο Κογκρέσο, την Τρίτη (17/5).

Επιπλέον, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη σύσταση μιας νέας ομάδας, την Airborne Object Identification and Management Synchronization Group, η οποία θα εκπονεί μια ετήσια έκθεση και θα ενημερώνει το Κογκρέσο δύο φορές το χρόνο.

Οι δυο αξιωματούχοι που κατέθεσαν στην υποεπιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, είναι ο Ρόναλντ Μόλτρι, των μυστικών υπηρεσιών του Πενταγώνου, και ο Σκοτ Μπρέι, αναπληρωτής διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών του Ναυτικού.

Οι δυο αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν υπάρχει τίποτα μέχρι στιγμής στις αναφορές που να υποδηλώνει ότι πρόκειται για εξωγήινα αεροσκάφη, σημειώνοντας ότι στην έρευνα συμμετέχουν και αστροβιολόγοι. Επιπλέον, άλλες στρατιωτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ επιβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται για μυστικά αμερικανικά αεροσκάφη.

Ο Μόλτρι υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια οι πιλότοι ενθαρρύνονται να υποβάλλουν αναφορές για ΑΤΙΑ και δήλωσε ότι η νέα ομάδα θα υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια. Η έρευνα που θα ακολουθήσει, είπε, «θα περιλαμβάνει την ενδελεχή εξέταση των πλατφορμών των αντίπαλων και των πιθανών εξελιγμένων τεχνολογιών, των κυβερνητικών ή εμπορικών πλατφορμών των ΗΠΑ, των συμμαχικών ή συνεργαζόμενων συστημάτων και άλλων φυσικών φαινομένων».

Ο Μπρέι πρόσθεσε ότι σε αυτές τις νέες προσπάθειες για τη διερεύνηση των άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων θα συμμετέχουν εμπειρογνώμονες του υπουργείου Άμυνας, μέλη της κοινότητας πληροφοριών που εργάζονται σε διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, και ακαδημαϊκά ερευνητικά εργαστήρια.

Ο Μπρέι σημείωσε ότι ακόμη και με όλη αυτή την τεχνογνωσία, εξακολουθεί να είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθούν όλες οι παρατηρήσεις. «Οποιαδήποτε παρατήρηση μπορεί να είναι φευγαλέα ή μεγαλύτερης διάρκειας. Μπορεί να καταγραφεί ή όχι. Μπορεί να είναι παρατηρήσιμη από ένα ή περισσότερα μέσα. Εν ολίγοις, σπάνια υπάρχει μια εύκολη απάντηση».

Ο Μπρέι παρουσίασε στην υποεπιτροπή δύο αποχαρακτηρισμένα βίντεο. Το ένα έδειχνε δυο μικρά αντικείμενα να πετούν δίπλα από το πιλοτήριο ενός αεροσκάφους και το άλλο, ένα γυαλιστερό, σφαιρικό αντικείμενο να αιωρείται δίπλα σε ένα αεροσκάφος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το Πολεμικό Ναυτικό είναι πλέον βέβαιο ότι τα αντικείμενα ήταν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και το τριγωνικό σχήμα προέκυψε ως αποτέλεσμα του φωτός που πέρασε μέσα από τα γυαλιά νυχτερινής όρασης και στη συνέχεια καταγράφηκε από μια φωτογραφική μηχανή SLR, σύμφωνα με τον ιστότοπο Space.com

Το γεγονός ότι οι πιλότοι του Ναυτικού έχουν παρατηρήσει τέτοια αντικείμενα σε παράκτιες περιοχές, υποδηλώνει πιθανώς την παρουσία προηγμένων αναγνωριστικών αεροσκαφών άλλων εθνών, δεδομένου ότι οι πτήσεις στην ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ θα ήταν πιο εύκολο να εντοπιστούν, είχε δηλώσει στο παρελθόν ο Σεθ Σόστακ, ανώτερος αστρονόμος στο Ινστιτούτο SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) στο Mountain View της Καλιφόρνια.

«Δεν θέλουμε οι πιθανοί αντίπαλοι να γνωρίζουν τι ακριβώς είμαστε σε θέση να δούμε ή να κατανοήσουμε ή πώς καταλήγουμε στα συμπεράσματα που βγάζουμε», δήλωσε ο Μπρέι.

Είπε επίσης ότι η κοινότητα έχει την ευθύνη να παρακολουθεί κάθε πιθανή ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων από την Κίνα και τη Ρωσία και να μοιράζεται «αξιοποιήσιμες πληροφορίες» όταν είναι απαραίτητο, με χώρες όπως η Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ εργάζονται για την ανάπτυξη τεχνολογιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απειλές των υπερηχητικών όπλων. Η Υπηρεσία Έρευνας Προηγμένων Αμυντικών Προγραμμάτων (DARPA) ανακοίνωσε πρόσφατα τη φάση 2 του συστήματος άμυνας απέναντι σε υπερηχητικά όπλα, που ονομάζεται Glide Breaker.

Το Hypersonic Air-breathing Weapon Concept (HAWC) της DARPA, είναι ένα άλλο πρόγραμμα που στοχεύει σε απειλές που κινούνται με ταχύτητα μεγαλύτερη από 5 Mach (πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου). Η υπηρεσία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ένα πρωτότυπο υπερηχητικού πυραύλου της Lockheed Martin πέταξε με ταχύτητα 5 Mach «για παρατεταμένο χρονικό διάστημα».

Οι έρευνες για τα ΑΤΙΑ έχουν διαρκέσει περίπου επτά δεκαετίες. Ένα μικρό δείγμα των προγραμμάτων της Πολεμικής Αεροπορίας, για παράδειγμα, περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Sign (που έληξε το 1947), το Πρόγραμμα Grudge (1948) και το πολύ πιο γνωστό Πρόγραμμα Blue Book (1952-1969). Αυτό το τελευταίο πρόγραμμα διερεύνησε περισσότερες από 12.600 αναφορές θεάσεων ΑΤΙΑ.

ΠΗΓΗ: Spaceertnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis