Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:00 | 27/11/2014
Ένα πρωτότυπο για τα σχολικά δεδομένα σεμινάριο αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σε γυμνάσιο στη Νέα Υόρκη, διδάσκοντας τους μαθητές πώς να αντιδρούν στους ελέγχους των αστυνομικών.
Οι 450 μαθητές που συμμετείχαν στο διήμερο σεμινάριο ενημερώθηκαν για τη στάση που πρέπει να τηρήσουν σε περίπτωση που τους σταματήσουν αστυνομικοί της NYPD. 
 
Συμβούλεψαν τους μαθητές να είναι ευγενικοί και να έχουν τα χέρια έξω από τις τσέπες τους, καθώς και πώς πρέπει να υποβάλουν έγγραφη καταγγελία εναντίον αξιωματικού.
Τους είπαν ακόμα ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να δείξουν την ταυτότητά τους ή να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για έρευνες και πως είναι καλύτερα να παραμείνουν σιωπηλοί. 
 
Τα σεμινάρια, όπως υποστήριξε ο διευθυντής Mark Federman, έγιναν μετά από τις αναφορές μαθητών για άσχημες εμπειρίες τους όταν τους σταμάτησαν αστυνομικοί και το περιστατικό της δολοφονίας στο Ferguson. 
 
"Δεν προσπαθούμε να ωραιοποιήσουμε τα πράγματα. Έχουμε προβλήματα στην πόλη μας που επηρεάζουν τους αφροαμερικανούς αλλά και γενικά όλους τους μαθητές μας.
 
Δεν έχει να κάνει με το ότι οι αστυνομικοί είναι κακοί, αλλά με το πώς να ενεργήσουν οι μαθητές όταν βρίσκονται σε θέση που αισθάνονται ανίσχυροι", σημείωσε στη New York Post. 
 
Η δράση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη, με τον Eugene O'Donnell, πρώην αξιωματικό της αστυνομίας και καθηγητή στο John Jay College να υποστηρίζει πως η βιβλιογραφία υπονοεί πως οι αστυνομικοί είναι ο νούμερο 1 εχθρός των πολιτών. 
 
Μιλώντας στη New York Post, ο 18χρονος Jason Zaragoza ανέφερε ότι πριν από τρεις μήνες τον σταμάτησαν ενώ γυρνούσε από ένα πάρτι με φίλους.
 
"Τους είπαμε ότι πηγαίνουμε σπίτι και εκείνοι μα είπαν ότι τους λέμε ψέμμαατα και να τους πούμε την αλήθεια. 
 
Πανικοβλήθηκα γιατί ήξερα ότι θα μπορούσαν να μου κάνουν οτιδήποτε και δεν μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου.
 
Το σεμινάριο με βοήθησε, δείχνοντάς μου πως έχω τη δική μου άμυνα απέναντι στους αστυνομικούς που καταχρώνται την εξουσία τους". 
 
Η ένωση New York Civil Liberties Union είναι η πρώτη φορά εκπαίδευσε ένα ολόκληρο γυμνάσιο. 
 
"Δεν έχει να κάνει με το πώς να διδάξουμε τα παιδιά πώς να ξεφεύγουν από μια εγκληματική πράξη ή να είναι ασεβείς. ΄
 
Έχει να κάνει με το πώς και οι δύο πλευρέ να φεύγουν από την κατάσταση ασφαλείς και όλα να είναι υπό έλεγχο", σημείωσε ο Candis Tolliver. 
 
Πηγή: Nypost
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis