Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:03 | 22/07/2015

Το πρώτο "όχι" κατά του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα από την κυβερνητική πλειοψηφία προανήγγειλε ώρες πριν την ψήφιση των μέτρων η Ραχήλ Μακρή.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – είχε καταψηφίσει και την περασμένη εβδομάδα-  επιτέθηκε εμμέσως πλην σαφώς και στον Αλέξη Τσίπραο οποίος χθες σε non paper είχε επικρίνει σφόδρα τους αντιρρησίες βουλευτές προτρέποντας τους να μην κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δική του υπογραφής.

«Δεν κρύβομαι πίσω από δικαιολογίες μηδενικής ουσίας» απάντησε η κυρία Μακρή και κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή της σε αυτό τον δημοσιονομικό και οικονομικό κατήφορο.

Η ίδια υποστήριξε εξάλλου ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ακολουθεί τις τακτικές και των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων.

«Σε κάθε ληστεία και πραξικόπημα υπάρχει πάντα μια απειλή.Πρώτος το έπραξε ο Γιώργος Παπανδρέου που μας έβαλε στο μνημόνιο και συνέχισαν ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Αντώνης Σαμαράς» δήλωσε.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι ενδίδει στις πιέσεις και στους εκβιασμούς των δανειστών που επιχειρούν να ακυρώσουν την ελπίδα και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αλλά και το δημοψήφισμα του ελληνικού λαού που είπε όχι στην λιτότητα.

«Ενδίδουμε στους εκβιασμούς από ένα μάτσο οικονομικών δολοφόνων» δήλωσε και εκτίμησε  ότι μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου τα σπίτια των οφειλετών θα πηγαίνουν σε ελληνικά και ξένα founds για ένα κομμάτι ψωμί.

Νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλοςφάνηκε αρνητικός σε αλλαγές επί του νομοσχεδίου με τη μορφή τροπολογιών τονίζοντας ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα θέσει  σε άμεσο κίνδυνο την πορεία της χώρας και σε ναυάγιο τη χρηματοδότηση της. «Μπορεί να υπάρξουν συνέπειες που δεν τις θέλουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.,

Φωτογραφία Sooc

http://www.thetoc.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis