Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 19/05/2022

Ύστερα από μια απαισιόδοξη αξιολόγηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, η οποία πριν από λίγες ημέρες προκάλεσε έκπληξη στους τηλεθεατές (και όχι μόνο) της ρωσικής τηλεόρασης, ο στρατιωτικός αναλυτής Μιχαήλ Χονταριόνοκ ανέκρουσε πρύμναν.

Το να πιστεύει κανείς ότι οι Ουκρανοί θα μπορούσαν να εξαπολύσουν μια αντεπίθεση είναι «μια μεγάλη υπερβολή», υποστήριξε ο 68χρονος απόστρατος συνταγματάρχης στην εκπομπή «60 Λεπτά» χθες, Τετάρτη.

Η εκπομπή, που αυτήν τη φορά είχε τίτλο «Επιτυχίες των αεροπορικών και διαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας», ήταν η ίδια στην οποία ο Χονταριόνοκ είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, ύστερα από τρεις μήνες συγκρούσεων, κάθε άλλο παρά στα πρόθυρα διάλυσης βρίσκονται.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα θεωρείται φερέφωνο του Κρεμλίνου και τυχόν επικριτικά σχόλια συνήθως αποσιωπούνται, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa). Ένας νέος νόμος προβλέπει φυλάκιση έως και 15 ετών για «ψευδείς ειδήσεις» σχετικά με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Αν και ο Χονταριόνοκ είχε πρόσφατα αναφερθεί με έμφαση στην ισχυρή θέληση των ουκρανών στρατιωτών να πολεμήσουν και στη σπουδαιότητα της στρατιωτικής βοήθειας από τη Δύση, αυτήν τη φορά τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός εντοπίζει και καταστρέφει ξένα οπλικά συστήματα που εστάλησαν στην Ουκρανία. «Σύντομα ό,τι θα απομείνει από τα αμερικανικά howitzer θα είναι απλά μια ανάμνηση», ισχυρίστηκε.

Η δήλωση του ρώσου απόστρατου συνταγματάρχη ότι «όλος ο κόσμος είναι εναντίον μας» (σ.σ. στον πόλεμο της Ουκρανίας) είχε προκαλέσει αίσθηση παγκοσμίως και είχε αναμεταδοθεί από πολλά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis