Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:46 | 07/10/2015
Πρωτοφανής επίθεση πυραύλων cruise Kalibr εξαπέλυσαν ρωσικά πολεμικά πλοία από την κλειστή Θάλασσα της Κασπίας όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοιγκού. Συγκεκριμένα τέσσερα ρωσικά πλοία εκτόξευσαν 26 πυραύλους cruise Κalibr εναντίον του ISIS καταστρέφοντας όλους τους στόχους ενώ η Ρωσία στέλνει στην Μεσόγειο Θάλασσα και τις υπερσύγχρονες φρεγάτες “Admiral Grigorovich” και “Admiral Essen”!
 
Τα βλήματα διέσχισαν απόσταση 1500 χλμ. πάνω από τον εναέριο χώρο του Ιράν και του Ιράκ πριν πέσουν επάνω σε κύριους στόχους του ΙSIL.
 
Είναι ίσως η πρώτη φορά στην στρατιωτική ιστορία που από θαλάσσης εκτοξευόμενα βλήματα cruise καλύπτουν τόσο μεγάλη απόσταση αφού σε όλες τις προηγούμενες συγκρούσεις που έγινε τέτοια χρήση η μεγαλύτερη απόσταση ήταν 1300 χλμ. με cruise που εκτοξεύθηκαν από αμερικανικά υποβρύχια και πλοία από την Ερυθρά Θάλασσα και την Α.Μεσόγειο κατά του Ιράκ.
 
Πρόκειται για μια πρωτοφανής επίδειξη δύναμης της Ρωσίας προς όλους στην ευρύτερη περιοχή!
 
O Ρώσος Υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού σε επίσημη δήλωση του κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον πρόεδρο Β.Πούτιν ανέφερε ότι "τα ρωσικά πολεμικά πλοία επιτέθηκαν στο ISIS" .
 
"Eκτός από την αεροπορία η οποία καταστρέφει στόχους ισλαμιστών, πολεμικά πλοία από την Κασπία Θάλασσα, συγκεκριμένα τέσσερα αντιτορπιλικά εκτόξευσαν 26 πυραύλους cruise Kalibr σε 11 στόχους" είπε ο Σοιγκού στον Β.Πούτιν όπως μεταδίδει η Rossiya-1.
 
"Όλοι οι στόχοι καταστράφηκαν είπε ο Σοιγκού. " Η αλήθεια είναι ότι εκτοξεύσαμε υψηλής ακρίβειας πυραύλους cruise από την Κασπία Θάλασσα και διένυσαν περίπου 1500 χιλιόμετρα (932 μίλια) και κατέστρεψαν όλους τους στόχους γεγονός που δείχνει την άριστη εκπαίδευση μας, το υψηλό μας έμφυχο δυναμικό και το ανώτερο βιομηχανικό μας σύμπλεγμα" πρόσθεσε.
 
Ο πρόεδρος Β.Πούτιν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους χειριστές των μαχητικών για τις επιδρομές εναντίον του ISIS στη Συρία:
 
"Ένα ξεχωριστό ευχαριστών στους πιλότους που επιχειρούν στην Συρία και στους ναύτες του στόλου της Κασπίας Θάλασσας για την χρήση υψηλής ακρίβειας όπλων" πρόσθεσε
 
Ρωσικές φρεγάτες του σχεδίου 11356 κλάσεως «Admiral Grigorovich» θα σταλούν στην Μεσόγειο Θάλασσα, τόνισε ο επικεφαλής του τμήματος ναυπηγικής του Πολεμικού Ναυτικού, Πλοίαρχος Vladimir  Kirpichnikov.
 
Προβλέπεται ότι οι πρώτες φρεγάτες «Admiral Grigorovich» και «Admiral Essen»  θα μετακινηθούν στην Ανατολική Μεσόγειο  το συντομότερο δυνατό.
 
Η Ρωσία με τον τεράστιο όγκο πυρός θα ελέγχει κρίσιμες διόδους και τη Μεσόγειο σε λίγο καιρό. Υπενθυμίζουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται περίπου 20 ρωσικά πλοία!
 
 
 
 
 

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis