Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
13:45 | 15/11/2014

Η Ρωσία πρόκειται να εκσυγχρονίσει ένα σημαντικό μέρος του οπλοστασίου της τα επόμενα 6 χρόνια δήλωσε ο επικεφαλής των ρωσικών στρατευμάτων Ραδιοβιολογικού και χημικού πολέμου (RChBD) .

Ο Ρώσος διοικητής αναφέρθηκε ειδικά στα φλογοβόλα όπλα τα οποία όπως είπε είναι χρήσιμα στις μάχες κοντινών αποστάσεων και εντός αστικών περιοχών η αποτελεσματικότητα των οποίων θα αυξηθεί σημαντικά μετά την αναβάθμιση.

Ο αντιστράτηγος Eduard Cherkasov δήλωσε ακόμη πως η Ρωσία αναπτύσσει το παρόν διάστημα ειδικά πυρομαχικά τα οποία θα είναι σε θέση να προσβάλλουν «υψηλής ασφάλειας αμυντικές υποδομές» ενώ συνολικά ο ρωσικός Στρατός θα έχει αναβαθμίσει το 70% του συνολικού του οπλοστασίου μέχρι το 2020.

«Σύντομα οι μονάδες πεζικού φλογοβόλων θα παραλάβουν νέο υλικό το οποίο θα παρέχει υψηλότερη ακρίβεια και ικανότητα διείσδυσης, ικανότητα καταστροφής οχυρωμένων θέσεων. Θωρακισμένων οχημάτων καθώς και προσωπικού σε οχυρωμένες θέσεις», είπε ο . Cherkasov.

Παράλληλα με την αναβάθμιση αυτή ο ρωσικός Στρατός θα τροποποιήσει μεγάλο μέρος του υλικού του προκειμένου να μειώσει την ανθρώπινη παρέμβαση ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων και ανθρώπινων απωλειών.

Πηγή: defencenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis