Ρoμά επιχείρησαν να κλείσουν ξανά την Κορίνθου - Πατρών - Απέκλεισαν σιδηροδρομική γραμμή

Ρoμά επιχείρησαν να κλείσουν ξανά την Κορίνθου - Πατρών - Απέκλεισαν σιδηροδρομική γραμμή

Τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού, στην Κορινθία, επιχείρησαν να αποκλείσουν εκ νέου απόψε ομάδες διαδηλωτών Ρομά, που διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου που σκοτώθηκε στο αιματηρό περιστατικό του Περάματος.

Στο σημείο έφθασαν αστυνομικές δυνάμεις που απομάκρυναν τους διαδηλωτές, οι οποίοι στη συνέχεια, σύμφωνα με την Αστυνομία, κινήθηκαν προς την περιοχή, Κρίνες, Κορινθίας, όπου απέκλεισαν τη σιδηροδρομική γραμμή.

Στο μεταξύ, στην Αχαΐα, διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τους ίδιους λόγους, απέκλεισαν για περίπου μιάμιση ώρα τον παραλιακό δρόμο που συνδέει την Πάτρα με τις δημοτικές ενότητες Παραλίας και Βραχνεΐκων.

 

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το tempo24, νέα διαμαρτυρία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα απο τους Ρομά στο ύψος των Σαγέικων. Πριν απο λίγο έκλεισαν την νέα εθνική οδό Πατρών - Πύργου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες καίνε κάδους.

Ρομά

Νωρίτερα αντίστοιχα περιστατικά είχαν γίνει στο Ζευγολατιό, όπου έκλεισε για αρκετή ώρα ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Πατρών. Περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν στο σημείο, με αποτέλεσμα να κλείσει η εθνική Αθηνών – Κορίνθου και στα δυο ρεύματα αφού οι Ρομά άρχισαν να πετούν πέτρες.

thetoc.gr