Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:45 | 12/11/2017

Μια νέα κινηματογραφική ταινία με τη ζωή του παραολυμπιονίκη που σκότωσε την σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ, το 2031, προβλήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκαλώντας σάλο στην οικογένεια της νεκρής. 

Η ταινία με τίτλο «Όσκαρ Πιστόριος – ο δολοφόνος Blade Runner» με πρωταγωνιστή τον νοτιοαφρικανό ηθοποιό Αντρέας Ντάμας και την Tόνι Γκάρν στον ρόλο της αδικοχαμένης Ρίβα Στέενκαμπ,, έχει προκαλέσει οργή ακόμα και στην οικογένεια του παραολυμπιονίκη, η οποία σκέφτεται να κινήσει νομικές,διαδικασίες κατά της παραγωγής. 
 



Στις 14 Φεβρουαρίου 2013 o Όσκαρ Πιστόριους συνελήφθη στη Πρετόρια για το φόνο της συντρόφου του. Σύμφωνα με τα νοτιοαφρικανικά μέσα, ο Όσκαρ Πιστόριους πυροβόλησε και σκότωσε τη σύντροφό του, Ρίβα Στέενκαμπ, περνώντας την για διαρρήκτη, στις 4 μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι του στο Silver Lake. 

Στη δίκη που επακολούθησε, ο Πιστόριους κατηγορήθηκε για φόνο εκ προμελέτης, ενώ η γραμμή υπεράσπισής του υποστηρίζει ότι πρόκειται για ατύχημα, όταν την πέρασε για κλέφτη που είχε μπει στο σπίτι του. 



Τις 22 Φεβρουαρίου 2013 αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατομμύριο ραντ (85.470 ευρώ). Η δίκη του ξεκίνησε τις 3 Μαρτίου 2014. Στις 21 Οκτωβρίου 2014 καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκισης για βαριά αμέλεια. Στις 3 Δεκεμβρίου 2015 ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για φόνο της Στέενκαμπ έπειτα από αναίρεση της προηγούμενης απόφασης από νοτιοαφρικανικό εφετείο. Στις 6 Ιουλίου 2016 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 ετών για τη δολοφονία
 

www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis