Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 13/01/2015

Σε κατάσταση επιφυλακής καλεί η Europol όλες τις Αστυνομίες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς έχει στα χέρια της πληροφορίες για σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης από ομάδα ισλαμιστών με δύο παγιδευμένα οχήματα.

Ανάμεσα στις Αστυνομίες που ενημερώθηκαν το περασμένο Σάββατο με απόρρητο σήμα βρίσκεται και η ελληνική προκειμένου να βρίσκεται σε επιφυλακή για την αποτροπή φονικής επίθεσης ανάλογης με εκείνης που σημειώθηκε στο Παρίσι.

Όπως έγραψε πρώτο το «Βήμα», με βάση το σήμα της Europol στελέχη των ελληνικών διωκτικών αρχών αναζήτησαν τις τελευταίες 60 ώρες τους αναφερόμενους ισλαμιστές στο ελληνικό έδαφος, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Όμως το «ανθρωποκυνηγητό» συνεχίζεται -με κάθε μυστικότητα- σε όλη την Ευρώπη με τον φόβο ενός χτυπήματος που προσδιορίζεται μέχρι τις 17 Ιανουαρίου (δηλαδή το ερχόμενο Σάββατο).

Στο σήμα που στάλθηκε με κατεπείγουσες διαδικασίες και βασίζεται σε ειδική πληροφόρηση της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας περιγράφεται η δραστηριότητα των πέντε ισλαμιστών -στο έγγραφο αναφέρονται τα ονόματά τους- που φέρεται να έχουν διασυνδέσεις με ιδιώτες από τον Λίβανο, τη Σαουδική Αραβία αλλά και τη Ρωσία. Πιθανολογείται ότι οι αναφερόμενες σχέσεις με τον ιδιώτη από τη Ρωσία αφορά Τσετσένο ισλαμιστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο μνημονεύεται ότι ορισμένοι από τους αναζητούμενους ισλαμιστές είχαν εκπαιδευθεί στην Υεμένη - όπως φέρεται να είχε συμβεί και με τους δράστες της επίθεσης στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo».

Πηγή:eglimatikotita.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis