Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:40 | 18/04/2016

Μόλις 32 ετών, κατηγορούμενος στη δίκη του «Noor One», νεκρός από παθολογικά αίτια. Πρόκειται για έναν Ινδό, μέλος του πληρώματος, που το απόγευμα της Παρασκευής άφησε την τελευταία του πνοή στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας, όπου διέμενε περιμένοντας να ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία για το πλοίο που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελλάδα, τον περασμένο Ιούνιο.

Είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος που χάνει τη ζωή του ξαφνικά, από παθολογικά αίτια, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δίκης. Ακόμη έξι θάνατοι σε Τουρκία και Ολλανδία έχουν σχετιστεί με την υπόθεση μεταφοράς της ηρωίνης... Αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στους κατηγορουμένους, που μιλούν για «την κατάρα του Noor One».

Ο κατηγορούμενος Deubrat Kumar Srivastava είχε γεννηθεί στην Ινδία το 1984. Ηταν πρώτος μηχανικός στο «Noor One» και είχε προσληφθεί στο πλοίο περίπου δύο μήνες πριν από το υπόλοιπο πλήρωμα.

Μαζί με άλλους εννέα συμπατριώτες του αποτελούσαν μέλη του πληρώματος του «Noor One» και είχαν αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης του 18μήνου. Ωστόσο, φιλοξενούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας, αφού οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζαν αλλά και το γεγονός ότι πολλοί ιδιοκτήτες στην παρουσία της αστυνομικής συνοδείας αποθαρρύνονταν, δεν τους επέτρεψαν την ενοικίαση κατοικίας.

 

Απολογία
Ο 32χρονος είχε υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε τίποτα για το περιεχόμενο των πακέτων που είχαν φορτωθεί στο πλοίο στο Σουέζ από μικρότερο σκάφος. Κατά την απολογία του, ωστόσο, είχε δεχθεί μεγάλη πίεση από συγκατηγορούμενό του, προκειμένου να «δείξει» τον ιδιοκτήτη του πλοίου ως «εντολέα» του για τα ναρκωτικά. Ακούστηκε μάλιστα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ότι ο Ινδός είχε δεχθεί πιέσεις και μέσα στον Κορυδαλλό για τον ίδιο λόγο. Ο πρώτος μηχανικός πάντως δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα ναρκωτικά.

Ο 32χρονος ένιωσε αδιαθεσία το απόγευμα της Παρασκευής και μεταφέρθηκε από το ΑΤ Δραπετσώνας στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου και κατέληξε. Φως στα αίτια του θανάτου του άτυχου 32χρονου θα ρίξει τις επόμενες ημέρες η νεκροψία - νεκροτομή που θα διενεργηθεί στη σορό του αλλά και οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο του 2015 είχε αφήσει την τελευταία του πνοή ακόμη ένας κατηγορούμενος της πολύκροτης υπόθεσης, ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της σπείρας διακίνησης της ηρωίνης, Τούρκος Σερχάν Μπασκάλε.

Σε εκτενές ρεπορτάζ του το «Εθνος της Κυριακής» είχε αποκαλύψει ότι πριν πεθάνει, είχε αποκαλύψει σε μέλος του σωφρονιστικού προσωπικού τα ελληνικά ονόματα που γνώριζε για την υπόθεση των δύο τόνων ηρωίνης, εκείνους με τους οποίους είχε έρθει ο ίδιος σε επαφή για την παρτίδα των ναρκωτικών.

Τα στοιχεία του ανθρώπου που είχε μιλήσει τότε ήταν στη διάθεση των Αρχών, προκειμένου να καταθέσει. Κανείς ωστόσο δεν τα ζήτησε! Ομως ακόμη και σήμερα, κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για αυτόν τον ξαφνικό θάνατο, ούτε και για όσα είχε ομολογήσει πριν πεθάνει.

Εμπλεκόμενοι
Ακόμη πέντε θάνατοι εμπλεκομένων έμμεσα με την υπόθεση έχουν καταγραφεί στην Τουρκία και την Ολλανδία. Ανάμεσά τους η 19χρονη κόρη του Τούρκου επιχειρηματία Νάτσι Σερίφι Ζιντάστι, που θεωρείται ύποπτος ως χρηματοδότης της ηρωίνης του «Noor One».

Ο ίδιος μιλώντας στον τουρκικό Τύπο είχε δηλώσει: «Εμένα ήθελαν να χτυπήσουν και όχι την κόρη μου. Νομίζω ότι με θεωρούν υπεύθυνο για τον εντοπισμό της ηρωίνης στην Ελλάδα. Δεν περίμενα να κάνουν κάτι στα παιδιά μου».

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

ΕΦΕΤΕΙΟ
Στην τελική ευθεία η δίκη για την ηρωίνη

Στην τελική ευθεία μπαίνει σήμερα η δίκη για την υπόθεση των δύο τόνων ηρωίνης, που φέρεται ότι μετέφερε το πλοίο «Noor One», καθώς αναμένεται να αγορεύσει η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, κ. Τρούπη, περί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων, οι οποίοι, ύστερα από ακόμη έναν αιφνίδιο θάνατο, του 32χρονου Ινδού στο ΑΤ Δραπετσώνας, απέμειναν 32.

Θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και στο τέλος η απόφαση του δικαστηρίου (πρόεδρος κ. Δούκα και δικαστές κ. Χουζούρης και Νεονάκη), καθώς και οι ποινές.

Αδειες
Η δίκη, η οποία ξεκίνησε στις 6 Οκτωβρίου, είναι η μόνη από τις μεγάλες υποθέσεις, που παρά την αποχή των δικηγόρων, εξακολουθεί να διεξάγεται, καθώς δόθηκαν άδειες στους δικηγόρους από τους συλλόγους τους, επειδή έληγαν 18μηνα προσωρινής κράτησης κατηγορουμένων και θα έπρεπε να αφεθούν ελεύθεροι.

Οι αποφυλακίσεις των κατηγορουμένων τελικά δεν αποφεύχθηκαν, με εξαίρεση δύο από αυτούς, εκ των οποίων ο ένας κρατείται για άλλες πράξεις, ενώ ο δεύτερος προφυλακίστηκε τον Μάιο του 2015.

Στο εδώλιο, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά, βρίσκονται 32 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος του «Noor One», ο εφοπλιστής, στο σπίτι του οποίου στη Φιλοθέη είχε βρεθεί μισός τόνος ηρωίνης, επιχειρηματίες, καθώς επίσης Τούρκοι και Ιρανοί, που φέρονται ότι συμμετείχαν στη μεταφορά και τη συσκευασία ποσοτήτων από τον υπόλοιπο ενάμιση τόνο ναρκωτικών, που βρέθηκε σε αποθήκες στο Κορωπί.

Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Ελευσίνας στις 7 Ιουνίου 2014, ενώ οι περίπου δύο τόνοι ηρωίνης εντοπίστηκαν σε βίλα στη Φιλοθέη και σε δύο αποθήκες στην περιοχή του Κορωπίου.

 

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ

http://www.ethnos.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis