Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:17 | 06/07/2015
Την σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  περιμένει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να καθορίσει το περιεχόμενο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία και θα διέπει το καθεστώς λειτουργίας των τραπεζών και το όριο αναλήψεων μετρητών από τα ΑΤΜ αλλά και την πρόσβαση των πολιτών στις θυρίδες τους από το πρωί της Τρίτης.
 
Πρακτικά θεωρείται απίθανο να αποκατασταθεί η λειτουργία των τραπεζών πριν από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ενώ η νέα ΠΝΠ κατά πάσα πιθανότητα θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την πρόσβαση των κατόχων θυρίδων στα μετρητά που τυχόν έχουν σε αυτές. 
 
Επικείμενη απόφαση της κυβέρνησης για τις θυρίδες...πρόδωσε εν μέρει η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στηνΈλλη Στάη και τον Αντώνη Σρόιτερ, προκαλώντας σάλο. Η κ. Βαλαβάνη είχε δηλώσει πως οι κάτοχοι των θυρίδων θα μπορούν συνοδεία να παίρνουν από τις θυρίδες τους έγγραφα αλλά όχι και χρήματα. Ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Δημήτρης Μάρδας προσπάθησαν αμέσως μετά να καθησυχάσουν με νέες δηλώσεις. 
 
Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη σχολίασε ότι: «η πρόσβαση των πελατών στις θυρίδες που διατηρούν σε υποκαταστήματα τραπεζών θα προσδιοριστεί χρονικά από την επικείμενη έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Υπενθυμίζεται ότι το περιεχόμενο των θυρίδων αποτελεί προσωπικό δεδομένο των πελατών και πρόσβαση σε αυτές έχουν αποκλειστικά και μόνον οι ίδιοι».
 
Και σήμερα τα 60 ευρώ από τα ΑΤΜ
 
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και την πρόεδρο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών και επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας Λ. Κατσέλη με την συμμετοχή των διοικήσεων όλων εμπορικών τραπεζών. Διευκρινίστηκε ότι  σήμερα. Δευτέρα ισχύει κανονικά το περιεχόμενο της ισχύουσας ΠΝΠ η οποία λήγει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.
 
thetoc.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis