Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:50 | 13/01/2015

 

Η τρομοκρατική επιθεση στο Παρίσι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην Ευρώπη για τα καλά καθως σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι ελίτ στρατιωτες της SAS (Special Air Service).

Μετα τα τραγικά γεγονότα του Παρισιού ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έθεσε σε επιφυλακή την μονάδα ελίτ στρατιωτων της Βρετανίας και θα αναπτυχθούν στην περίπτωση που φανατικοί ισλαμιστές επιτεθούν στο Λονδίνο, όπως έγινε στο Παρίσι.

Οι ελίτ στρατιώτες θα λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικές ασκήσεις για τις οποίες η αστυνομία θα δημιουργήσει ξανά τα τραγικά γεγονότα του Παρισιού.

Σύμφωνα με πηγές του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας: “Ειδικές δυνάμεις θα συμμετέχουν στην αναπαράσταση της επίθεσης στο Παρίσι, επειδή είναι οι μόνοι που θα αναπτυχθούν αμέσως εαν υπάρξει τρομοκρατική απειλή. Είναι πάντα σε επιφυλακή, αλλά στην περίπτωση επίθεσης, η αστυνομία και η SAS θα είναι έτοιμοι. Ποιους θα θέλατε να μπαίνουν από το παράθυρο για να σας σώσουν κατα την διάρκεια τρομοκρατικής επίθεσης; Θα θέλατε βέβαια τις ειδικές δυνάμεις - και αυτοι ειναι που θα έρθουν”.

Υπουργοί και αξιωματούχοι δεν επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή της SAS σε επιχειρήσεις.

Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση ο βρετανικός στρατός να βοήθησε την αστυνομία στις επιθέσεις το 2005 στο Λονδίνο και στην αποτυχημένη επίθεση της 21ης Ιουλίου 2005.

Με την τεχνογνωσία σε εξειδικευμένα όπλα, οι μονάδες της SAS μπορεί να χρησιμοποιηθούν για επιχειρήσεις επιτήρησης ή για «εντοπισμό» υπόπτων.

Ποια ειναι η SAS

Η Ειδική Υπηρεσία Αεροπορίας (SAS) είναι μια μονάδα του βρετανικού στρατού που ιδρύθηκε το 1941 ως σύνταγμα, και αργότερα ανασυγκροτήθηκε σε σώμα το 1950. Μοντέλο για τις ειδικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, η μονάδα αναλαμβάνει μια σειρά από ρόλους, συμπεριλαμβανομένης και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, της άμεσης δράσης και της ανθρώπινης συλλογής πληροφοριών.

Το σώμα περιλαμβάνει σήμερα το 22 Special Air Service Regiment, την τακτική συνιστώσα, υπό την επιχειρησιακή διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, το 21 (Artists) Special Air Service Regiment and 23 Special Air Service Regiment, που ειναι εφεδρικές μονάδες υπό την επιχειρησιακή διοίκησης της 1ης Ταξιαρχίας πληροφοριών, παρακολούθησης και επιτήρησης.

Η Ειδική Υπηρεσία Aεροπορίας εχει τις ρίζες της στο 1941 και το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και αναμορφώθηκε ως μέρος του Στρατού Εδαφους το 1947, με την ονομασία 21st Special Air Service Regiment (Artists Rifles). Το συνταγμα 22 Special Air Service Regiment, μέρος του τακτικού στρατού, απέκτησε φήμη και αναγνώριση σε όλο τον κόσμο μετά την επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στο Λονδίνο. H SAS κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Ιρανικής Πρεσβείας το 1980 δίεσωσε του ομήρους επναφέροντας το θρύλο της στο προσκήνιο.

 

Πηγή - Daily Mail/ Wikipedia/ YouTube
Μετάφραση/Επιμέλεια - OnAlert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis