Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:13 | 18/01/2018

Στο περιβάλλον του 44χρονου επονομαζόμενου «Καράφλα» -«Νταίζη» ή «Σαμπρέλα», ο οποίος βρισκόταν σε ανοικτή σύγκρουση με ηγετικά μέλη της Greek Mafia, αναζητούν οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, τους ηθικούς αυτουργούς αλλά και τους «ενοικιαζόμενους» εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου του… βαρόνου της νύχτας, όπως τον χαρακτήριζαν οι αστυνομικοί, Βασίλη Στεφανάκου. Δεύτερος «ύποπτος» είναι, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, ο αρχηγός της Ελευσίνας, ορκισμένος εχθρός του Βασίλη Στεφανάκου στο παρελθόν, με εκατέρωθεν πληρωμένες δολοφονίες συνεργατών τους και βομβιστικές επιθέσεις σε επιχειρήσεις συμφερόντων τους. Ωστόσο, οι τελευταίες αστυνομικές πληροφορίες ήθελαν τους δύο άνδρες να τα «έχουν βρει» μετά από… ειρηνευτικές διαδικασίες!

[custom:google-ads]

Εκτέλεση από… Ελ Μαριάτσι

«Μεξικάνικου» τύπου ήταν η εκτέλεση του 58χρονου Βασίλη Στεφανάκου, έξω από μάντρα πώλησης αυτοκινήτων συμφερόντων του, κοντά στο σπίτι του στη συμβολή της Λ. Αθηνών με την Γ. Παπανδρέου στο Χαϊδάρι, καθώς ο εκτελεστής φέρεται να είχε καλυμμένο το πολεμικό καλάσνικοφ μέσα σε θήκη κιθάρας!

Οι δύο δράστες, επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μάρκας Triumph Tiger, η οποία είχε κλαπεί τον περασμένο Δεκέμβριο από την περιοχή της Ηλιούπολης. Προσέγγισαν τον στόχο τους λίγο μετά τις 19:00, την ώρα που εκείνος επιβιβαζόταν στην μαύρη Μερσεντές, η οποία σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ήταν θωρακισμένη. Όταν ο Βασίλης Στεφανάκος έκατσε στη θέση του οδηγού, σχεδόν ταυτόχρονα ο εκτελεστής άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού πριν αυτή κλειδώσει και πυροβόλησε τον στόχο του τουλάχιστον 22 φορές με το πολεμικό καλάσνικοφ που νωρίτερα είχε βγάλει από την θήκη της κιθάρας που ήταν κρυμμένο. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στην μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του και τράπηκαν σε φυγή αναπτύσσοντας ταχύτητα προς την περιοχή του Ασπροπύργου. Ο θάνατος του Βασίλη Στεφανάκου ήταν ακαριαίος. Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής επιχείρησαν να συλλέξουν μαρτυρίες και στοιχεία, όπως και υλικό από κάμερες ασφαλείας, που θα βοηθήσουν τις έρευνες, ενώ οι κάλυκες του πολεμικού όπλου μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστικές εξετάσεις. Την ώρα της δολοφονίας, στο εσωτερικό της επιχείρησης και στο σπίτι βρίσκονταν η σύζυγος και ο αδερφός του θύματος, ενώ αργότερα, φίλοι του θύματος κινήθηκαν απειλητικά εναντίον δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρουν πως ο 58χρονος είχε πάντα μαζί του κάποιον συνοδό ασφαλείας μετά και την αποφυλάκισή του το καλοκαίρι του 2016, χωρίς να έχει διευκρινιστεί γιατί την συγκεκριμένη στιγμή δεν ήταν μαζί του, εκτός και αν ήταν μια «έκτακτη» έξοδο, που μπορεί να… σκηνοθετήθηκε από τους ηθικούς αυτουργούς χρησιμοποιώντας κάποιο δόλωμα!

"Καράφλας" και Greek Mafia 

Η τελευταία εκτέλεση ανθρώπου της νύχτας ήταν αυτή του 47χρονου Βασίλη Γρίβα, τον Μάιο του 2017 έξω από δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Νερά όταν πήγαινε τον γιο του στο σχολείο. Ήταν δεξί χέρι του απότακτου αστυνομικού Νικήτα Μαυρίκη, ο οποίος είχε εκτελεστεί στα Καμίνια στις 20 Ιουνίου 2011, κατά τη διάρκεια 5θήμερης άδειας που είχε λάβει από τις φυλακές Ναυπλίου. Το θύμα είχε κόψει του δεσμούς συνεργασίας και με τον «Καράφλα», ο οποίος από το 2008 βρισκόταν σε δολοφονική αντιπαράθεση ο με ηγετικά μέλη της Greek Mafia. Ο «Καράφλας» στις 5 Ιανουαρίου 2017 είχε πέσει θύμα επίθεσης με μαχαίρι μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, από δύο Αλβανούς, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για το αιματοκύλισμα σε μπαρ στο Μικρολίμανο, τον Νοέμβριο του 2014 και φέρονταν να είχαν ρόλο «ενοικιαζόμενων εκτελεστών».

Ο αρχηγός του «γραφείου εκτελεστών», φερόταν από τους αστυνομικούς, να είχε αναλάβει την εκτέλεση «συμβολαίου θανάτου» σε βάρος της προέδρου του δικαστηρίου της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, Παρασκευής Καλαϊτζή, για την οποία είχε κατηγορηθεί και ο Βασίλης Στεφανάκος αλλά είχε αθωωθεί στο εφετείο.

Η αιματηρή διαμάχη και η εκατέρωθεν υπογραφή «συμβολαίων θανάτου», ανάμεσα στην ομάδα του «Καράφλα» με αυτή των κατηγορουμένων της απαγωγής Παναγόπουλου και του Βασίλη Στεφανάκου, ξεκινά το 2008 μετά από νέες επιβαρυντικές κατηγορίες, που προστέθηκαν στους ηθικούς αυτουργούς της απαγωγής, με την εμπλοκή τους στη δολοφονία του 56χρονου Γιώργου Γούσιου, συνταξιούχου υπαλλήλου του υπουργείου Παιδείας, στις 12 Σεπτεμβρίου 2008 στην Πεντέλη. Από τις συνομιλίες που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της υπόθεσης απαγωγής Παναγόπουλου, προέκυψε ότι η εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας Γούσιου και η επιπλέον απόδοση ποινών στους ηθικούς αυτουργούς της, είχε αποτελέσει αφορμή για την υπογραφή και άλλων «συμβολαίων θανάτου». Αυτά αφορούσαν τον ανώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., προϊστάμενο τότε της υπηρεσίας που την εξιχνίασε, διευθυντή φυλακών που δεν έδινε άδεια σε έναν από τους «αρχηγούς», ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στη Λ. Συγγρού, ο οποίος φυγαδεύτηκε από τους αστυνομικούς στη Γερμανία, του έγκλειστου αρχηγού της ομάδας της Ελευσίνας και τριών μελών της ομάδας του, όπως και ενός επιχειρηματία της Κορίνθου.

Μετά τις επιπλέον ποινές φυλάκισης σε αρχηγούς της Greek Mafia η ομάδα του «Καράφλα» ξεκίνησε την «επέκτασή» της, επιχειρώντας να αναλάβει την εκβιαστική προστασία καταστημάτων που ανήκαν στην αντίπαλη συμμορία, επισημαίνοντας στα θύματα πως «εκείνοι θα μείνουν πολλά χρόνια φυλακή, ενώ ο "Καράφλας" θα βγει νωρίς και είναι πιο ισχυρός».

Κατηγορίες και… Πυρήνες

Ο «αόρατος» Βασίλης Στεφανάκος, όπως ονόμαζε το blog του, μετά από 9 χρόνια εγκλεισμού, αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2016, εκμεταλλευόμενος διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Ο 58χρονος πρώην βαρυποινίτης, πολλές φορές φερόταν από την αστυνομία «δίκαια ή άδικα», να έχει ρόλο, συμμετοχή ή υποβοήθηση πίσω από εναέριες αποδράσεις, δολοφονίες, ενώ συνδέθηκε από τους αστυνομικούς με τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, τον Χριστόδουλο Ξηρό και το σχέδιο απόδρασης «Γοργοπόταμος» που περιελάμβανε ανατίναξη της περίφραξης των φυλακών με αυτοσχέδιο «κανόνι». Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., απέδιδαν στον Βασίλη Στεφανάκο «βοήθεια» στις δολοφονίες των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο την 1η Νοεμβρίου 2013 από τις «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις» και του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνηστις 21 Φεβρουαρίου 2015 στην Κουβέλα Στυλίδας, την οποία ανέλαβε η «Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη», χωρίς όμως να έχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις τους.

Σε συνεντεύξεις του είχε χαρακτηρίσει ανεπαρκείς του πολιτικούς που φτιάχνουν ιδιωτικούς στρατούς για ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, δεν είχε αρνηθεί τη φιλία του με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και έστελνε ευχές στον καταζητούμενο τότε, «συμπαθή φίλο» Χριστόδουλο Ξηρό. Σχετικά με την «συνεργασία» ποινικών και τρομοκρατών είχε υποστηρίξει:

«Οι ποινικοί στο μονοπάτι της παραβατικότητας ποτέ δεν κόβουν τις γέφυρες πίσω τους. Οι πολιτικοί κρατούμενοι από τη στιγμή που ξεκινούν ένοπλο αγώνα κόβουν όλα τα γεφύρια πίσω τους, κανένας ποινικός δεν κόβει το γεφύρι πίσω του. Δεν μπορούν να περπατήσουν μαζί. Οι Πυρήνες το έχουν κατακόψει. Δεν έχουν πιθανότητα ποτέ να γυρίσουν σε μια νόμιμη ζωή. Η στάση τους είναι απόλυτα εκτιμητέα».

Ωστόσο παρά τις αστυνομικές αναφορές, ο Βασίλης Στεφανάκος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι, ενώ είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός στην εντυπωσιακή πρώτη απόδραση με ελικόπτερο του Αλκέτ Ριζάι και του Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Επίσης, είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2006 σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για εκβιασμούς και λαθρεμπόριο.

Η σύλληψή του Στεφανάκου είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2008 στο Χαϊδάρι. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας διέρρευσαν τότε σε επίορκους αστυνομικούς που φέρονταν να συνεργάζονται μαζί του ότι θα παρακολουθούν κηδεία συγγενικού του προσώπου στη Θεσσαλονίκη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Στεφανάκος να χαλαρώσει τα μέτρα ασφαλείας του και έτσι οι αστυνομικοί να καταφέρουν να τον συλλάβουν χωρίς αντίσταση κοντά στο σπίτι του στο Χαϊδάρι.

Τον Δεκαπενταύγουστο του 2016, ο Βασίλης Στεφανάκος αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, όπως είχε δηλώσει ο συνήγορός του Βασίλης Καπερνάρος. Ο ν. 4322 τέθηκε σε εφαρμογή τον Απρίλιο του 2015 και θα είχε ισχύ μέχρι τον Απρίλιο του 2016. Το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε, όμως, να δώσει παράταση στα έκτακτα μέτρα αποσυμφόρησης μέχρι τον Απρίλιο του 2017. Έτσι, ο Βασίλης Στεφανάκος μπόρεσε να κάνει χρήση της εφαρμογής του νόμου.

Αμέσως μετά την αποφυλάκισή του δεν δίστασε να απαντήσει σε σχετικά δημοσιεύματα, μέσω της Εφημερίδας των Συντακτών, κάνοντας λόγο για «ανακριβή σχόλια και συζητήσεις που γίνονται ανάμεσα σε τσούλες της δημοσιογραφίας και κάποιες τσούλες της ασφάλειας».

«Μερικοί» νεκροί

Φερόμενος «εισπράκτορας» της πλευράς των κατηγορουμένων της απαγωγής Παναγόπουλου και του Βασίλη Στεφανάκου, δολοφονήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2009 μέσα σε ταβέρνα που διατηρούσε στο Μπουρνάζι. «Εισπράκτορας» της ομάδας «Καράφλα», ένας 27χρονος αθλητής πολεμικών τεχνών δολοφονήθηκε στις 30 Μαρτίου 2011 στην Βάρκιζα. 

Ένας 37χρονος Αλβανός, ο Δημ. Μ., ο οποίος είχε συλληφθεί στα Σεπόλια, όταν παρείχε καταφύγιο σε έναν από τους αναζητούμενους της υπόθεσης του Μικρολίμανου, φερόταν από τους αστυνομικούς ως ένας από τους καλύτερους «ενοικιαζόμενους πιστολέρο». Τον ήθελαν να είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Αλβανό «αρχηγό» της μαφίας των Βαλκανίων και του ελληνικού συνδικάτου του εγκλήματος. Η Ελληνο-Αλβανική «συνεργασία» αφορούσε όλους τους εγκληματικούς τομείς, όπως οι αγοραπωλησίες όπλων με «ακαθόριστους» αποδέκτες, ναρκωτικών, πορνεία, εκβιάσεις, και εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου.

Στον «πιστολέρο» ύψους 1.65 μ., όπως τονίζουν οι αστυνομικοί, θέλοντας να αναδείξουν ότι το «ύψος που του λείπει το έχει αναπληρώσει σε εγκληματική συμπεριφορά», αποδίδονται τουλάχιστον τέσσερις ανθρωποκτονίες.

Η πρώτη την δολοφονία του 25χρονου Παναγιώτη Στίβα, στις 17 Σεπτεμβρίου 2006 στην οδό Ροδοπόλεως στην Νίκαια. Το θύμα, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ανήκε στην ομάδα των «κουμπάρων», Γιώργου Αυτιά και Γεράσιμου Μαυράκη (σύζυγος της ηθοποιού Νένας Χρονοπούλου), οι οποίοι επίσης δολοφονήθηκαν, ο πρώτος τον Ιούνιο του 2007 στην Καλλίπολη Πειραιά και ο δεύτερος τον Οκτώβριο του 2007 στον Ταύρο.

Η δεύτερη ήταν αυτή του 43χρονου Λιβανέζου Αλί Σαΐντ, τον Μάρτιο του 2008 στη συμβολή των οδών Πινδάρου και Κοραή στο Π. Φάληρο, «κουμπάρου» του «αρχηγού» της Ελευσίνας. Το θύμα διέθετε γνώσεις για την κατασκευή βομβών και εκτιμάται ότι βρισκόταν πίσω από παλαιότερες εκρήξεις σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων που διατηρούσε ο αντίπαλος «αρχηγός» του Χαϊδαρίου.

Η τρίτη δολοφονία αφορά αυτή του 39χρονου Γιώργου Σαμπάτ, ισραηλινής καταγωγής, επίσης τον Μάρτιο του 2008, έξω από μπαρ που εργαζόταν στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς. Στο ίδιο μπαρ εργαζόταν και ο 43χρονος Λιβανέζος Αλί Σαΐντ. Ο Σαμπάτ φερόταν ως ο «εκτελεστής» των Άρη Λακιώτη στις 18 Νοεμβρίου του 2005 στο Χαϊδάρι, του Γιάννη Γαβάκη στις 18 Σεπτεμβρίου του 2006 και Αριστοτέλη Γιαγιά και Βασίλη Νασιπιάν στις 27 Ιανουαρίου του 2007 στη Νίκαια, μέλη όλοι της ομάδας εκβιαστών του Χαϊδαρίου.

Η τέταρτη δολοφονία είναι αυτή του 31χρονου Ι.Τ., γνωστού ως «Πιτσίλα», στις 21 Μαΐου 2014 στον Κορυδαλλό, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους υπόπτους για την διπλή δολοφονία μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Αυτή η περίπτωση πολύ πιθανόν να ήταν «απόσυρση» συνεργάτη που μίλαγε πολύ και ήξερε πολλά…

του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2025 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis