Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:16 | 01/09/2021

Η Αυστρία προχωρά σε δραστικά μέτρα με το πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα να φτάνει τα 5.000 ευρώ.

Οι οδηγοί που εντοπίζονται από την τροχαία της Αυστρίας να κινούνται με υπερβολική ταχύτητα θα τιμωρούνται πλέον ακόμα πιο αυστηρά. Τα νέα μέτρα δεν αναφέρουν μόνο αύξηση στο πρόστιμο, αλλά σε ακραίες περιπτώσεις προβλέπεται και κατάσχεση του αυτοκίνητου.

Τα νέα μέτρα αποφασίστηκαν μετά από διαπίστωση του Αυστριακού Υπουργείου Μεταφορών ότι αρκετοί οδηγοί δεν πτοούνται από τις υπάρχουσες κυρώσεις του K.O.K., με αποτέλεσμα την λήψη ακόμα πιο σκληρών μέτρων. Τα νέα μέτρα θα αφορούν τόσο τους κατοίκους της Αυστρίας, όσο και τους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα.

Πιο αναλυτικά, εάν η τροχαία της Αυστρίας εντοπίσει έναν οδηγό να κινείται με έως και 30 χλμ./ώρα πάνω από το όριο ταχύτητας, το πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει είναι πλέον 150 ευρώ αντί για 70 ευρώ. Σε περίπτωση που εντοπιστεί ένας οδηγός να κινείται με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα, τότε το πρόστιμο μεγαλώνει υπερβολικά και κυμαίνεται από 2.180 ευρώ έως και 5.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι το πρόστιμο των 5.000 ευρώ αφορά σοβαρές και επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις οδηγού που παραβιάζει τα όρια ταχύτητας. Επιπλέον, σε περίπτωση που ένας τουρίστας εντοπιστεί να παραβιάζει το όριο ταχύτητας, θα πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο επί τόπου.

Σχετικά με τους συμμετέχοντες σε αυτοσχέδιους αγώνες (κόντρες), πέρα από το πρόστιμο και την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για τουλάχιστον έξι μήνες, η αυστριακή τροχαία μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση του αυτοκίνητου εάν ο οδηγός πραγματοποιήσει το ίδιο παράπτωμα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο, το τελευταίο μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται με τη νέα χρονιά, μιας και υπάρχουν αρκετά ερωτήματα και θέματα νομικής φύσεως. Μεταξύ άλλων, θα πρέπει να διευκρινιστεί τι θα συμβεί εάν το όχημα ανήκει σε τρίτο πρόσωπο, καθώς και εάν θα αφορά και τους ξένους επισκέπτες της χώρας. Ακόμα, για να μπορέσει να πάρει ο παραβάτης το δίπλωμα του πίσω, θα πρέπει να περάσει και από ψυχιατρική εξέταση.

Όσον αφορά την ανάκληση διπλώματος του οδηγού που εντοπίζεται να κινείται με περισσότερα από 40 χλμ./ώρα πάνω από το όριο ταχύτητας στα αστικά κέντρα και με περισσότερα από 50 χλμ./ώρα στον αυτοκινητόδρομο, οι αλλαγές στην νομοθεσία αναφέρουν διπλασιασμό του διαστήματος αφαίρεσης της άδειας οδήγησης από τις δύο εβδομάδες στις τέσσερις. Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά μόνο τους Αυστριακούς.

Πηγή: carandmotor.gr
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis