Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:39 | 17/12/2015

Η Ευρωπαϊκή ένωση σκέφτεται πολύ σοβαρά μετά τις αλλαγές που... έγιναν στο νόμο για την προστασία προσωπικών δεδομένων, να ανεβάσει το όριο ηλικίας των ανηλίκων στην χρήση των κοινωνικών δικτύων.

Σύμφωνα με το νέο νόμο που ετοιμάζεται να προτείνει η ΕΕ, οι γονείς που έχουν παιδιά ηλικίας 13 έως 16 ετών θα πρέπει να δίνουν την συγκατάθεσή τους και να ελέγχουν τις κινήσεις τους σε περίπτωση ποτ θέλουν να χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα όπως είναι το Facebook και το Twitter,

Η αλλαγή αυτή έρχεται να συζητηθεί μετά από απαίτηση εκατομμύρια πολιτών που επιθυμούν να προστατεύονται καλύτερα τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών τους και πλέον εκατομμύρια έφηβοι θα χρειάζονται την άδεια των γονιών τους προκειμένου να μπαίνουν στο Διαδίκτυο, να κατεβάζουν εφαρμογές και να ανοίγουν λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο νόμος αυτός αν ψηφιστεί θα ξεκινήσει θα τεθεί σε εφαρμογή το αργότερο μέχρι το 2017, με τους αρμόδιους να υποστηρίζουν ότι ο σκοπός του νόμου αυτού δεν είναι να κρατήσουν τους έφηβους μακριά από το διαδίκτυο, αλλά να αναγκάσουν τις εταιρίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν πιο αυστηρούς τους νόμους για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Όπως είναι λογικό ο νόμος αυτός έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί προβλήματα στις εταιρίες αφού αν τεθεί σε εφαρμογή, εκτός από τις αλλαγές στις υπηρεσίες τους, θα δουν και δραματική μείωση των ενεργών χρηστών τους.

Για την ώρα η νομοθεσία σε Ευρώπη και ΗΠΑ προβλέπει οι οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 13 χρονών για να έχουν ενεργό λογαριασμό πράγμα που κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ακόμα και τώρα μιας και ο καθένας μπορεί να δηλώσει ψεύτικα στοιχεία κατά τη δημιουργία ενός προφίλ.

Διαβάστε περισσότερα στο seleo.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis