Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 24/11/2014

Συνταρακτικά είναι και φέτος τα στοιχεία ανεξαρτήτων οργανώσεων για βασανισμούς και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στις τουρκικές φυλακές, γεγονός που δυσχεραίνει και άλλο την θέση της όσον αφορά την ενταξιακή της πορεία στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΜΚΟ ''Σύνδεσμος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων'' (IHD), μόνο για το 2014, 49 παιδιά υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια στις τουρκικές φυλακές, ενώ άλλα 64 βασανίστηκαν ενώ είχαν τεθεί υπό κράτηση.

Η ΜΚΟ τονίζει ότι ο αριθμός αντικατοπτρίζει μόνο τις υποθέσεις όπου έχει γίνει καταγγελία στα μέλη της Οργάνωσης και εκτιμά ότι πολλά θύματα φοβούνται να καταθέσουν τα περιστατικά βασανισμού υπό τον φόβο αντιποίνων. Να σημειωθεί ότι για το 2014, 360 ανήλικοι έχουν τεθεί υπό κράτηση κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ή άλλων περιστατικών, τα 59 εξ αυτών, συνελήφθησαν και τα 42 υπέστησαν τραύματα, επισημαίνει η Οργάνωση IHD, η οποία κατηγορεί το τουρκικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, ότι παραμένει σιωπηλό απέναντι στα περιστατικά βίας και σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μέσα στις φυλακές.

Πηγή:onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis