Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:39 | 09/11/2021

Σοκ προκαλεί νέο βίντεο από την βίαιη σύλληψη ενός 24χρονου στη Γερμανία ο οποίος λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του πέθανε στα κρατητήρια του Βούπερταλ.

Ο 24χρονος Γιώργος Ζαντιώτης άφησε την τελευταία του πνοή στα κρατητήρια του Βούπερταλ κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. Το θέμα θα συζητηθεί στην επιτροπή εσωτερικών υποθέσεων του κοινοβουλίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας την ερχόμενη Πέμπτη ενώ από ελληνικής πλευράς διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι οι ελληνικές αρχές στη Γερμανία βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες γερμανικές αρχές για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Το βίντεο

Σε βίντεο που ανέβηκε στα σόσιαλ μίντια, έχει καταγραφεί από την αδελφή του με την οποία ο νεαρός φαίνεται να είχε έναν έντονο διαπληκτισμό με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση των αρχών.

Το περιστατικό αν και συνέβη στις 2 Νοεμβρίου, έγινε γνωστό τα τελευταία 24ωρα και μετά την κατακραυγή των χρηστών του διαδικτύου.

Το βίντεο ντοκουμέντο απεικονίζει τους αστυνομικούς να έχουν τον Γιώργο Ζαντιώτη στο έδαφος έξω από το νυχτερινό κέντρο στο Βούπερταλ. Τον έχουν ήδη συλλάβει, αλλά συνεχίζουν να τον χτυπούν με βίαια χτυπήματα.

Όπως ακούγεται στο βίντεο, ο Γιώργος και η αδερφή του εκλιπαρούν τους αστυνομικούς να σταματήσουν να τον χτυπούν, ωστόσο εκείνοι συνεχίζουν.

Πάντως οι Αρχές του Βούπερταλ ισχυρίζονται ότι ο θάνατος του νεαρού αποδίδεται σε υποκείμενο νόσημα σε συνδυασμό με την χρήση ναρκωτικών.

Διπλωματικές πηγές

Αναφορικά με τον θάνατο Έλληνα πολίτη, ο οποίος βρισκόταν υπό κράτηση από τις γερμανικές αρχές, διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο, καθώς και το γενικό προξενείο στο Ντίσελντορφ παρέχουν από την πρώτη στιγμή προξενική συνδρομή στους οικείους του.

Οι ελληνικές αρχές στη Γερμανία βρίσκονται επίσης σε επαφή με τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, από τις οποίες αναμένεται να επιτελέσουν το έργο τους, επισημαίνουν.

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis