Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:31 | 02/02/2018

Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο με την Διμοιρία Επιδείξεων της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ).

 

Διμοιρία επιδείξεων της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ). Είναι αυτοί που κυριολεκτικά παίζουν τα όπλα στα δάκτυλα.

Ένα καινούργιο βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο και δείχνει την εκπαίδευση που έχουν πάρει τα στελέχη της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και τους επιτρέπει να λειτουργούν με άψογο συγχρονισμό και να πετυχαίνουν να λειτουργούν σαν ένας άνθρωπος.

Η Διμοιρία Επιδείξεων της ΣΣΕ αποδεικνύει για ακόμα μία φορά τι μπορεί να πετύχει κανείς με την σκληρή εκπαίδευση.

Αποστολή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων είναι:

α. Να παράγει και να μεταδίδει τη γνώση στους Ευέλπιδες και στους Σπουδαστές της με την έρευνα και διδασκαλία της Στρατιωτικής Επιστήμης καθώς και των συναφών θεωρητικών, θετικών και εφαρμοσμένων επιστημών.

β. Να αναπτύσσει τις στρατιωτικές αρετές και τη στρατιωτική αγωγή ώστε να διαμορφώνει αξιωματικούς του ΣΞ με στρατιωτική συνείδηση, μόρφωση ανώτατου επιπέδου, καθώς και κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική παιδεία και αγωγή, παρέχοντας τους τα εφόδια για να καταστούν ικανοί ηγέτες με άρτια επαγγελματική και επιστημονική κατάρτιση.

γ. Να σχεδιάζει και να οργανώνει Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) και Ερευνητικά Προγράμματα σε θέματα Στρατιωτικής Επιστήμης σύμφωνα με τις διαδικασίες και προϋποθέσεις που καθορίζονται στις διατάξεις του άρθρου 4 του N. 3187/2003.

δ. Κάθε έργο που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία στο πλαίσιο της καθορισθείσας αποστολής της, από το Ν.3187/03, όπως αυτός εκάστοτε ισχύει.

Έμβλημα της Σχολής

Το έμβλημα της Σχολής είναι μια σύνθετη απεικόνιση, δύο τυφεκίων, δύο ξιφών, σωλήνα πυροβόλου και οβίδας, που συμβολίζουν τα ιστορικά όπλα του Ελληνικού Στρατού (Πεζικό, Τεθωρακισμένα και Πυροβολικό). Η σύνθεση αυτή, πλαισιώνεται με το έτος ιδρύσεως της Σχολής (1828), με δύο κλάδους δάφνης και το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Επίγραμμα του εμβλήματος, είναι η φράση του σοφού της αρχαίας Αθήνας Σόλωνα, “ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΙΝ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ”, το οποίο υποδηλώνει το βασικό σκοπό της παιδευτικής αγωγής των Ευελπίδων και τους υπενθυμίζει την αξία της πειθαρχίας.

 

 armynow.net

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis