Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:45 | 01/01/2015

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ, (Σχετικά με τα αναδρομικά των ανδρών Σ.Α.)

Να πεις ότι ντρέπεσαι που ζεις σε μια τέτοια χώρα; Θάταν άδικο για την χώρα μου, γιατί είναι ένας ευλογημένος τόπος που δυστυχώς κυβερνάται από ανθρώπους που δεν σέβονται τους νόμους, που οι ίδιοι ψηφίζουν, δεν σέβονται τις δικαστικές αποφάσεις, που οι ίδιοι προτρέπουν να σεβόμεθα, οι ίδιοι νομοθετούν στο γόνατο (παράδειγμα ο ΕΝΦΙΑ, εκατό δόσεις κλπ.).

Ξέχασαν τις αρχές της δημοκρατίας και αποφασίζουν, κατά το δικούν, αρχή τους «αποφασίζουμε και διατάσσουμε). Πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις (έχουν λέει πλεόνασμα) και σου λένε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις και την επομένη 10% κάτω οι επικουρικές. Κύριοι της συγκυβέρνησης, και των δύο τα κόμματα ευθύνονται ισόποσα, για το χάλι της χώρας μας και του λαού της.

Δεν θα επεκταθώ πολύ, τάχω ξαναγράψει, θα σταθώ όμως στις εξαγγελίες του κυρίου Πρωθυπουργού μετά την απόφαση του ΣτΕ, για την επαναφορά μισθών και συντάξεων στο προ του Ιουλίου του 2012 καθεστώτος. Χαρήκαμε όλοι γιατί λέγαμε θα «ανασάνουμε» από τα τόσα βάρη που «φορτωθήκαμε». Ήρθατε κύριε Πρωθυπουργέ με τις υπηρεσίες σας και λέτε, ότι η δικαστική απόφαση (πούναι ο σεβασμός) θα εφαρμοστεί κατά 50%, λέτε και ήταν διακανονισμός δανείου με Τράπεζα. Άντε λέω η πατρίδα μου κινδυνεύει να συνεισφέρω και εγώ το άλλο 50%.
Από εδώ και πέρα κύριε Πρωθυπουργέ αρχίζει η κοροϊδία του 50% και σας ενημερώνω αν δεν το γνωρίζετε, τι έκαναν οι αρμόδιες υπηρεσίες σας για το 50% στις κρατήσεις του προ του Ιουλίου του 12, δηλαδή μου κρατούσαν 360 το μήνα το 50% είναι 180, έδωσαν κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης και κύριε Αντιπρόεδρε αναδρομικά εξαμήνου στις μειωμένες αποδοχές, εξακολουθούν όμως να κρατάνε στο ακέραιο τα 360 ευρώ το μήνα. Αν αυτό δεν είναι κοροϊδία τότε που ο σεβασμός στην διακαστική απόφαση.
Εδώ θέλω να πω δυο λόγια, για την τριμελή επιτροπή του ΣτΕ, αρμόδια για τον έλεγχο η μη τη εφαρμογής της δικαστικής απόφασης, αλλά που τέτοιο καλό.
Ένα τελευταιό θέμα κύριε Πρόεδρε και κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης, γνωρίζετε ότι πέρασε φωτογραφική διάταξη που ευνοεί ορισμένους συνταξιούχους δικαστάς να λάβουν εις ολόκληρον και εφ’ άπαξ τα αναδρομικά, από τις περικοπές των μισθών, με το αιτιολογικό ότι ακόμη δεν έχει βγει η σύνταξή τους, αγνοώντας άλλους δημοσίους υπαλλήλους που και αυτοί χρόνια περιμένουν την σύνταξή τους, πως ζουν αυτοί τις οικογένειές τους; και το πλέον ανεπίτρεπτον από κράτος δικαίου να αγνοούνται χιλιάδες εν ενεργεία και χιλιάδες συνταξιούχοι δικαστικοί και να ευνοούνται πέντε – δέκα – είκοσι.
Είναι κύριε Πρωθυπουργέ σκανδαλώδης ρύθμιση η συγκεκριμένη. Δεν υπερασπίζομαι την συγκεκριμένη τάξη, έχω όμως δεσμούς λόγω συζύγου και έχω κάθε δικαίωμα σαν ελεύθερος πολίτης να ασκώ κριτική για πράξεις άδικες, ανεπίτρεπτες και ρουσφετολογικές. ΝΤΡΟΠΗ.
Θέλω να πιστεύω κύριε Πρωθυπουργέ ότι γι’ αυτές τις «κτυπητές» ρουσφετολογίες, τελείται εν αγνοία, όμως καιρός είναι να κάνετε κάτι, γιατί απ’ ότι φαίνεται, άδικα ο Μητσοτάκης αγωνίζεται, για διοίκηση και κράτος δικαίου, γιατί τα πράγματα δείχνουν άλλα, σωστή διοίκηση δεν θα γίνει ποτέ με τέτοιες νοοτροπίες ρουσφετολόγων, Υπουργών και παραγόντων.

Γεώργιος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ
.

bloko.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis