Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:45 | 27/11/2014

Μία από τις μεγαλύτερες σταρ του Bollywood, η Βιένα Μάλικ, καταδικάστηκε από δικαστήριο του Πακιστάν σε κάθειρξη 26 ετών επειδή θεωρήθηκε πως συμμετείχε σε βλάσφημο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Η 30χρονη ηθοποιός από κοινού με τον σύζυγό της Ασάντ Μασίρ Καν Κατάκ, τον ιδιοκτήτη της εταιρείας παραγωγής που χρηματοδότησε την εκπομπή Μιρ Σαλίκ-ουρ-Ράχμαν και την παρουσιάστρια της εκπομπής Σαΐστα Γουαχίντι καταδικάστηκαν συνολικά σε κάθειρξη 104 ετών.

Σύμφωνα με τους Times of India, το προσβλητικό πρόγραμμα μεταδόθηκε πριν από μερικούς μήνες και έδειχνε το ζευγάρι να αναπαριστά τον γάμο του χρησιμοποιώντας με «περιφρονητικό» τρόπο το Qawwali, ένα είδος παραδοσιακής ασιατικής μουσικής.

Επίσης, ο δικαστής Σαχντάζ Καν επέβαλε σε όλους και πρόστιμο ύψους 1,3 εκατ. πακιστανικών ρουπίων, ήτοι κάτι παραπάνω από 10.000 ευρώ, και διέταξε την κατάσχεση των περιουσιών τους σε περίπτωση που οι ίδιοι δεν μπορούν να καλύψουν το ποσό.

Ο δικαστής είπε ότι, κατά την κρίση του, οι τέσσερις κατηγορούμενοι διέπραξαν «ασέβεια» και ζήτησε από την Αστυνομία να τους συλλάβει. Η Μαλίκ αυτή την περίοδο είναι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ και οι άλλοι τρεις βρίσκονται εκτός Πακιστάν.

Δεν ανησυχεί η ηθοποιός

Και οι τέσσερις έχουν δικαίωμα έφεσης και όπως δήλωσε στους Times of India, η 39χρονη ηθοποιός, θεωρεί πως αυτή τη φορά θα κερδίσει τη δίκη. «26 χρόνια! Ελάτε τώρα... 26 χρόνια είναι μια ζωή! Ωστόσο, έχω εμπιστοσύνη στα ανώτατα δικαστήρια του Πακιστάν. Οταν βγει η τελική ετυμηγορία, τότε θα υπάρξει δικαιοσύνη για μένα. Τίποτα κακό δεν πρόκειται να συμβεί» φέρεται να δήλωσε όταν άκουσε την απόφαση, ενώ, σύμφωνα με την ινδική εφημερίδα, σκοπεύει να επιστρέψει στο Πακιστάν μέσα στον Δεκέμβριο.

iefimerida.gr
 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis