Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:39 | 13/01/2022

Η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.) της ΕΛ.ΑΣ εμπλουτίζει συνεχώς το στόλο της με πολύ δυνατά οχήματα. Το Newsauto έμαθε ποιο είναι το τελευταίο που παρέλαβε και βάζει φωτιά στην άσφαλτο…

Με ακόμα περισσότερα και με πολύ δυνατά αυτοκίνητα εξοπλίζεται συνεχώς ο στόλος της επίλεκτης ομάδας των ειδικών δυνάμενων της ΕΛ.ΑΣ. (ΕΚΑΜ). Οι περισσότεροι γνωρίζουν τα Jeep Grand Cherokee παλιάς γενιάς που τα έχουμε δει σε πολλές επιχειρήσεις όπως και τα MRAP Τyphoon GSS-300, ένα θωρακισμένο όχημα μήκους 6,65 μέτρων με βάρος 12.5 τόνους.

Το τελευταίο μάλιστα πριν από έναν περίπου χρόνο είχαμε την ευκαιρία στο Newasuto να το δούμε και να το επεξεργαστούμε από κοντά.

Επιπλέον στο δυναμικό της ΕΚΑΜ υπάρχουν SUV της Mercedes, ειδικά διαμορφωμένα Nissan Navara και αρκετά ακόμα, τα οποία έχουν δεχτεί τροποποιήσεις για να μπορούν να αντιμετωπίσουν ειδικές καταστάσεις.

Βάζει φωτιά στην άσφαλτο το X6M

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto, πρόσφατα προστέθηκε στο στόλο της ΕΚΑΜ ένα από τα πιο γρήγορα SUV. Συγκεκριμένα μία BMW X6M η οποία εφοδιάζεται με V8 κινητήρα TwinPower Turbo χωρητικότητας 4.4 λίτρων. Η ιπποδύναμη του γερμανικού μοντέλου αγγίζει τα 575 άλογα και η ροπή τα 750Nm.

Στη γλώσσα των αριθμών το νέο όχημα της ΕΚΑΜ μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100χλμ.ώρα σε 4.2 δευτερόλεπτα ενώ φτάνει σε τελική ταχύτητα (το εργοστάσιο την περιορίζει ηλεκτρονικά) τα 250 χλμ./ώρα.

Όλο και καλύτερος ο στόλος

Η BMW X6M όπως και αντίστοιχα άλλα μοντέλα είναι οχήματα που έχουν στις τάξεις τους επίλεκτες δυνάμεις της αστυνομίας σε πολλές χώρες.

Πλέον και στην Ελλάδα ο στόλος της ΕΚΑΜ αναβαθμίζεται ενώ αναμένεται προστεθούν ακόμη περισσότερα, που θα είναι ικανά να κινούνται εκτός δρόμου αλλά και να αντέχουν σε επιθέσεις από όπλα.

newsauto.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis