Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:59 | 08/08/2015
Στα χέρια της κυβέρνησης βρίσκεται το κείμενο του νέου Μνημονίου Κατανόησης το οποίο εστάλη στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
Στις 6 το απόγευμα έχει οριστεί νέα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας κυρίων Τσακαλώτου και Σταθάκη με τους επικεφαλής των Θεσμών στο ξενοδοχείο Χίλτον. 
 
Η κυβέρνηση θα πρέπει μέσα στα επόμενα δυο 24ωρα να διατυπώσει τα σχόλια και τις παρατηρήσεις της.
 
Και η συμφωνία να κατατεθεί την Τετάρτη στη Βουλή με σκοπό να ψηφιστεί την Πέμπτη.  
 
 Με δήλωση του στο theTOC.gr κυβερνητικός αξιωματούχος είχε αναφέρει νωρίτερα με βεβαιότητα « την Δευτέρα θα έχουμε συμφωνία».
 
Η βεβαιότητα των στελεχών της κυβέρνησης ότι επίκειται πολύ άμεσα το κλείσιμο της συμφωνίας , προέκυψε εντονότερη μετά την θετική εισήγηση των Θεσμών κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέσω τηλεδιάσκεψης , συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής της Ε.Ε.
 
Οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. ενημερώθηκαν από τους επικεφαλής των Θεσμών ότι μπορεί να ολοκληρωθεί εγκαίρως η συμφωνία με την Ελλάδα ενώ στη διάρκεια αυτής της ενημέρωσης -όπως έλεγαν κυβερνητικοί παράγοντες- κανείς δεν έθεσε θέμα αντί ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων να εξεταστεί το ενδεχόμενο ενός δανείου γέφυρα.
 
 Εντός του Σαββατοκύριακου λοιπόν θα πρέπει η ελληνική πλευρά να διαβάσει το πολύπλοκο τεχνικό κείμενο να συμφωνήσει  στην τελική εκδοχή του και να το προωθήσει για ψήφιση μαζί με το νέο πακέτο προαπαιτούμενων από το ελληνικό κοινοβούλιο.
 
Προς τελική διευθέτηση απομένουν σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα των κόκκινων δανείων και η νομική μορφή του νέου «υπέρ-ταμείου» αποκρατικοποιήσεων.
 
Αν όλα κλείσουν ομαλά στη σημερινή νέα συζήτηση όπως λένε και πηγές της κυβέρνησης αλλά και πηγές της Ε.Ε η ψήφιση θα γίνει την Πέμπτη 13 Αυγούστου. 
 
Θα ακολουθήσει η έγκριση των άλλων ευρωπαϊκών κοινοβουλίων ώστε να εκταμιευθεί εγκαίρως- πριν τις 20 του μήνα - η πρώτη δόση του νέου προγράμματος για την αποπληρωμή και των ομολόγων ύψους 3,2 δισ της ΕΚΤ που λήγουν την ημέρα αυτή.
 
 
thetoc.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis