Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:43 | 28/01/2015

 

Στην Αθήνα αναμένεται να μεταφερθούν το πρωί της Πέμπτης οι σοροί των δύο πιλότων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, από τη συντριβή του F-16, στην αεροπορική βάση Los Llanos, στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.

Τις σορούς των δύο αντρών θα μεταφέρει τις πρώτες πρωινές ώρες ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο θα προσγειωθεί στην Ελευσίνα.

Ο σμηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών και ο επίσης σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, ήταν έμπειροι πιλότοι με περισσότερες από 1.000 ώρες πτήσης.

Ο σμηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης


Οι δύο άντρες, όπως και ακόμη 39 στελέχη της ΠΑ που αποτελούσαν το ελληνικό κλιμάκιο που συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2015 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην αεροπορική βάση Los Llanos, στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, επρόκειτο να παραμείνουν επί ισπανικού εδάφους επί περίπου ένα μήνα.

Ο σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας


Σημειώνεται πως το αεροσκάφος που κατέπεσε στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, ήταν το υπ’ αριθμ. 93-1084, το οποίο αφίχθη στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 1997 και είχε συμπληρώσει περίπου 4.056 ώρες πτήσεως.

 

http://www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis