Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:15 | 17/03/2016

Η διάσημη ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες επισκέφτηκε χτες τον Πειραιά και τον Ελαιώνα, όπου μίλησε με τους ταλαιπωρημένο κόσμο και τους προσέφερε στην στήριξή της.

Το απόγευμα στις 17:00 συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο εξέφρασε την στήριξή της στις ελληνικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Την ίδια ώρα, περί τους 400 μετανάστες στο χώρο του hotspot της Μόριας διαμαρτύρονται και ζητούν να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής τους, καθώς και να σταματήσουν οι απελάσεις προς την Τουρκία.

Στην πλειονότητά τους είναι Πακιστανοί και υπήκοοι χωρών της βόρειας Αφρικής. «Είμαστε και εμείς άνθρωποι» γράφουν τα αυτοσχέδια πλακάτ, που κρατούν στα χέρια τους οι μετανάστες.

Η διαδικασία καταγραφής μεταναστών στη Μόρια έχει διαφοροποιηθεί από αυτή των προσφύγων εδώ και περίπου 20 ημέρες. Έτσι, μετά την καταγραφή τους συλλαμβάνονται και κρατούνται ενώ στη συνέχεια μεταφέρονται σε προαναχωρησιακά Κέντρα της βόρειας Ελλάδας απ' όπου απελαύνονται στην Τουρκία.

Πηγή βίντεο: Lesvosnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis