Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:13 | 19/12/2017

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Εύη Χριστοφιλοπούλου προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την επικείμενη μετεγκατάσταση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής από την περιοχή του Αιγάλεω στο Ζεφύρι, και κατανοώντας την σπουδαιότητα της κατάστασης ενήργησε άμεσα.

Προς:   Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παν. Σκουρλέτη

ΘΕΜΑ: «Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής παραδίδονται βορά στους εγκληματίες »

Κύριε Υπουργέ,

 η Δυτική Αττική είναι ως επί το πλείστον δύσβατη, αχαρτογράφητη με πολλές ιδιαιτερότητες και τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε προπύργιο αδίστακτων κακοποιών. Περιοχές όπως το Ζεφύρι, ο Ασπρόπυργος, η Μαγούλα, οι Αχαρνές και η Φυλή πλήττονται καθημερινά από την ανεξέλεγκτη δράση των εμπόρων ναρκωτικών και όπλων, των ληστών και των οργανωμένων συμμοριών σε άβατα και καταυλισμούς.

Η απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μεταφέρει την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής από το Αιγάλεω στο Ζεφύρι δεν αποτελεί στρατηγικά ορθή κίνηση.  Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής (Ε.ΑΣ.Υ.Δ.Α.)  οι εν λόγω ειδικές αυτές Υπηρεσίες στηρίζονται στην αθέατη ανάπτυξη σχεδίων δράσης και στον αιφνιδιασμό. Η μετεγκατάσταση των Υπηρεσιών σε κοινή θέα των κακοποιών, τους στερεί και τα δύο προνόμια και τις αφοπλίζει επιχειρησιακά.

Την ίδια στιγμή, τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφάλειας στο σύνολο των Δήμων της Δυτικής Αττικής είναι αποδυναμωμένα, υποστελεχωμένα, επιφορτισμένα με τεράστιο όγκο υπηρεσιών και σημαντικές ελλείψεις.

Επειδή η μεταφορά της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής από το Αιγάλεω στο Ζεφύρι  έχει προφανείς αρνητικές συνέπειες  για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Επειδή η ασφάλεια των πολιτών και η εμπέδωση της δημόσιας τάξης δεν είναι διαπραγματεύσιμες και οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας,  ερωτάστε κ. Υπουργέ:

Σκοπεύετε να αναθεωρήσετε τη μεταφορά της  Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής από το Αιγάλεω στο Ζεφύρι;


Η ερωτώσα βουλευτής

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Διαβάστε περισσότερα στο easyda.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis