Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:31 | 25/08/2018

Για συμμετοχή στις απάτες με τα δήθεν τροχαία δυστυχήματα συνελήφθη χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας ένας 54χρονος Αθηναίος.

Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες - σε πανελλαδικό επίπεδο - συλλήψεις Ελληνα δράστη για την υπόθεση με τις απάτες για τα δήθεν τροχαία που έχουν εξελιχθεί σε βραχνά ανυποψίαστων πολιτών οι οποίοι σοκάρονται από το απύθμενο θράσος των δραστών. Απάτες που έχουν εξελιχθεί επίσης και σε «πονοκέφαλο» για την ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή και το εύρος της δράσης των απατεώνων καθώς στα δίχτυα τους έπεσαν δεκάδες θύματα, χάνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο 54χρονος δράστης – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - ταξίδεψε χθες οδικώς από την Αθήνα για τη Λάρισα όπου μίσθωσε δωμάτιο σε ξενοδοχείο της πόλης, πιθανότατα μαζί με συνεργούς του, τους οποίους και αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ..

Ένας λοιπόν από τους τρεις – σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. - δράστες της ομάδας των απατεώνων, στις 11.30 χθες το πρωί επικοινώνησε με τον 67χρονο Λαρισαίο στο σταθερό του τηλέφωνο στο σπίτι του, λέγοντας ότι η κόρη του, δήθεν προκάλεσε θανατηφόρο δυστύχημα, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας πολίτης.

Για να επικαλεσθεί στη συνέχεια «γνωριμίες» στην αστυνομία, προκειμένου η κόρη του 67χρονου να «ξεμπλέξει» από τις συνέπειες του νόμου, παρότι υποτίθεται είχε προκαλέσει θανατηφόρο δυστύχημα λόγο για τον οποίο κρατούνταν στην αστυνομία.

[custom:google-ads]

Όπως και στις άλλες περιπτώσεις, έτσι και χθες, την ώρα που ο 67χρονος μιλούσε με τον απατεώνα, ακούστηκε μια γυναικεία φωνή (σ.σ. που υποτίθεται ήταν η κόρη του θύματος) η οποία κλαίγοντας, εκλιπαρούσε τον «πατέρα» της να τη βοηθήσει.

Με τον απατεώνα να ζητεί από τον 67χρονο, το ποσό των 20.000 ευρώ προκειμένου να «χρηματίσει» αστυνομικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς και να κάνουν τα «στραβά μάτια».

Ο 67χρονος Λαρισαίος ωστόσο, όχι μόνο ήταν ενημερωμένος για τη δράση των απατεώνων με τα υποτιθέμενα τροχαία αλλά διατήρησε την ψυχραιμία του και παριστάνοντας τον ανυποψίαστο, συνέχισε τη συζήτηση με τον απατεώνα.

Ο οποίος συνέχισε τις διαπραγματεύσεις κάνοντας «εκπτώσεις» στο ποσό που χρειαζόταν τελικά να δώσει σε γνωστούς για να απελευθερώσουν την υποτιθέμενη κόρη και, συμβιβάστηκε τελικά με 10.000 ευρώ αντί των 20.000 ευρώ που ζητούσε αρχικά.

Ποσό που θα έπρεπε να παραδώσει ο 67χρονος σε συνεργάτη του απατεώνα που θα πήγαινε στο σπίτι του θύματος καθώς όπως λένε οι απατεώνες, σε αυτές τις περιπτώσεις, τα χρήματα δεν μπορούν να δοθούν στο Αστυνομικό Τμήμα όπου κρατείται η κόρη για να μην προκληθούν… υποψίες μεταξύ των αστυνομικών.

Την ώρα που ο 67χρονος συνομιλούσε με τον απατεώνα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, κάτω από το σπίτι του υποψήφιου θύματος στη συνοικία Αβέρωφ, εντόπισαν τον 54χρονο Αθηναίο να αναμένει την εξέλιξη της υπόθεσης. Με τον 54χρονο να συλλαμβάνεται τελικά παρότι προσπάθησε να διαφύγει όταν αντιλήφθηκε την παρουσία αστυνομικών.

Από την ΕΛ.ΑΣ. ακολούθησε έρευνα στο ξενοδοχείο που μίσθωσε δωμάτιο ο συλληφθείς προκειμένου να εντοπισθούν και οι συνεργοί του συλληφθέντα ενώ η έρευνα θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα για τη διαπίστωση τυχόν συμμετοχής του 54χρονου σε παρόμοιες υποθέσεις.

Να σημειωθεί ότι οι μέχρι σήμερα συλλήψεις για ανάλογες απάτες αφορούσαν σε υπηκόους Βουλγαρίας που κατά την ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιούνταν από τους απατεώνες ως «εισπράκτορες».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Πηγή: eleftheria.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis