Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:05 | 07/04/2016

Περίπου 1.200 εργαζόμενοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, βρίσκονται σήμερα στις κάλπες προκειμένου να ψηφίσουν για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου του συνδικαλιστικού τους σωματείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ηγεσία του σωματείου διεκδικούν δύο συνδυασμοί. Ο ένας φαίνεται να είναι «οικουμενικός» και αποτελείται από υποψηφίους διαφόρων πολιτικών σχηματισμών, ενώ ο δεύτερος καθαρά από στελέχη που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία. Ο δεύτερος, σύμφωνα με στελέχη της ΕΥΠ, στηρίζεται και από στέλεχος της υπηρεσίας που απολύθηκε από τον νυν διοικητή της κ. Γιάννη Ρουμπάτη. Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους αυτής της παράταξης ήταν μάρτυρες υπεράσπισης του συγκεκριμένου στελέχους στη δίκη που έγινε στις 30 Μαρτίου, και δικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Το αποτέλεσμα των εκλογών, σύμφωνα με στελέχη της ΕΥΠ, θα αναδείξει πόσο βαθιά είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο στην κρίσιμη υπηρεσία. Την ίδια ώρα συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, στηρίζουν την «οικουμενική» παράταξη που ζητάει προσλήψεις,  κοινοβουλευτικο έλεγχο και ειδικό μισθολόγιο, με τις περισσότερες από τις προτάσεις της να έχουν γίνει δεκτές απο όλες τις παρατάξεις της εκτελεστικής επιτροπής.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διαμάχη για τα παγωμένα κλιμάκια στο μισθολόγιο τους, αν και η προηγούμενη διοίκηση της ΕΥΠ, το είχε απαγορεύσει. Με εισαγγελική παραγγελία διεκδίκησαν το δικαίωμά τους αυτό και αύριο Παρασκευή, εξετάζεται στο διοικητικό δικαστήριο Θεσσαλονίκης, αν θα πρέπει να πάρουν τα μισθολογικα κλιμάκια που τους στέρησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.

 

www.thetoc.gr

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis