Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:15 | 21/06/2018

Ενώπιον της Δικαιοσύνης από την οποία κρυβόταν εδώ και έναν χρόνο θα βρεθεί σε λίγη ώρα ο Αρτέμης Σώρρας, ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Το κατηγορητήριο του είναι βαρύ, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με σειρά κακουργηματικών πράξεων που συνδέονται με την δράση του πολιτικού φορέα που θα... έσωζε τη χώρα από την δημοσιονομική κρίση.

Μαζί του, υπό δίωξη, είναι 7 ακόμη άτομα τα οποία κατηγορούνται για τα αδικήματα της  συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, σειρά πλημμελημάτων όπως της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

[custom:google-ads]

Η δικαιοσύνη άνοιξε τον φάκελο του Σώρρα μετά το αλαλούμ που γινόταν στις εφορίες με τους οπαδούς και τα μέλη της οργάνωσης να αρνούνται να πληρώσουν τις οφειλές τους σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, επικαλούμενοι με εξώδικα συμψηφισμό των χρεών τους με τα 600 δισ ευρώ που κατέχει σε ομόλογα η τράπεζα της Ανατολής.

Μόνο στις εφορίες υπολογίζεται να έχουν κατατεθεί τουλάχιστον 12.000 «εξώδικα Σώρρα».

Ο Αρτέμης Σώρρας φέρεται να ισχυρίζεται πως δεν κρυβόταν όλους αυτούς τους μήνες που οι αρχές τον αναζητούσαν για να μην συλληφθεί, αλλά γιατί κινδύνευε η ζωή του.

Μάλιστα, η Οργάνωση σε ανακοίνωση της έχει χαρακτηρίσει την δίωξη σε βάρος του ιδρυτή της πολιτική,  που έχει ως στόχο «τον αφανισμό του ίδιου και του έθνους των Ελλήνων» και συνδέει τη σύλληψη του με το «ξεπούλημα της Μακεδονίας».

Η οργάνωση, μάλιστα, καλεί τα μέλη της να συμπαρασταθούν, σήμερα, στον Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος μετά την απολογία του, θα ακούσει την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την ποινική του μεταχείριση.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis