Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:15 | 17/05/2022

Στο δημαρχιακό μέγαρο της πρωτεύουσας επιθυμεί να πραγματοποιηθεί ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού, στη χώρα μας, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. «Με κάθε ευκαιρία διατυπώνω δημόσια την προσδοκία - και πιστεύω ότι διερμηνεύω την πλειοψηφία των Αθηναίων - να μπορέσουμε επιτέλους στο ιστορικό κτίριο της Πλατείας Κοτζιά, στο Δημαρχείο, να οργανώσουμε τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού. Νομίζω ότι είναι ένα συμβολικό "πέρασμα", το οποίο έχει αργήσει και πρέπει να γίνει άμεσα», είπε συγκεκριμένα σε συνέντευξή του, στον «Αθήνα 9,84», για Διεθνή Ημέρα κατά της ομοφοβίας.

Ο δημοτικός ραδιοσταθμός έχει αφιερώσει σήμερα όλες τις εκπομπές του στην καταπολέμηση των διακρίσεων και στην ενίσχυση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού, με το κεντρικό σύνθημα «ΠΟΛΗχρωμη Αθήνα». Ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε το «ναι» του Δήμου Αθηναίων για την πραγματοποίηση και φέτος του Athens Pride, λέγοντας ότι « είναι μία γιορτή αγάπης, που πάντα νικά. Γιατί δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε ο ένας στον άλλον τον εαυτό που θέλουμε; Γιατί δεν ξεκινάμε από την παραδοχή ότι χρωστάμε ο ένας στον άλλον τον καλύτερο μας εαυτό και όχι το χειρότερο μας εαυτό;» τόνισε και συμπλήρωσε: «Η αλλαγή πάντα φοβίζει. Το καινούργιο ενδεχομένως μπορεί και να τρομάζει. Είμαστε μια κοινωνία σε μετάβαση αλλά είμαστε μια κοινωνία σε μετάβαση, όχι τόσο προς τα έξω όσο προς τα μέσα».

Επίσης, ο δήμαρχος Αθηναίων επισκέφθηκε τον χώρο τον οποίο έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων και φιλοξενεί το επιστημονικό προσωπικό της Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης «11528 - ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ». Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, τα στελέχη της «Γραμμής» μοιράστηκαν μαζί του, δυσκολίες και εμπόδια που αντιμετωπίζουν ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, γονείς και εκπαιδευτικοί που απευθύνονται σε αυτήν. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος που στη συνέντευξη στον «9.84» είχε αναφερθεί στον σπουδαίο ρόλο της «Γραμμής», τους διαβεβαίωσε για την αμέριστη στήριξή του στην κοινή προσπάθεια για μία ανοιχτή και συμπεριληπτική κοινωνία.

Όπως είπε στη συνέντευξη ο κ. Μπακογιάννης τη «Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης «11528 - ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» δεν την έχει κάνει ο Δήμος Αθηναίων. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Την έχουν κάνει υπέροχοι εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών. Εμείς τη στηρίζουμε, κάνοντας το αυτονόητο. Παρέχουμε στέγη με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Αν κάποιος έχει ένα ζήτημα που θέλει να συζητήσει για το φύλο, για τη σεξουαλική ταυτότητα, για τις σχέσεις με άλλους ανθρώπους, μπορεί να καλέσει ανώνυμα σε αυτή τη Γραμμή και να μιλήσει με ειδικούς επιστήμονες, με ψυχολόγους, με ψυχιάτρους, με κοινωνικούς λειτουργούς. Πιστεύω πραγματικά ότι θα βρει τη βοήθεια που χρειάζεται».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis