Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:54 | 05/12/2015

Σε "κόκκινο συναγερμό" είναι η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας για την αυριανή "δύσκολη" ημέρα, λόγω του αγώνα της ΒΕΡΟΙΑΣ με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και - κυρίως - της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το 2008.

Για τον μεν αγώνα, το "θετικό" για την αστυνομία είναι ότι έχει απαγορευθεί η οργανωμένη και μεμονωμένη κίνηση φιλάθλων του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ στη Βέροια και, κατά συνέπεια, εντός αγωνιστικού χώρου δεν θα έχει μεγάλο θέμα, ωστόσο είναι ζητούμενο η τήρηση του απαγορευτικού μέτρου καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ατονίσει στη Βέροια οι μαζικές κινητοποιήσεις, κυρίως των μαθητών (θυμηθείτε ότι το 2008 είχαν κάνει γυαλιά - καρφιά την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας). Βεβαίως, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου δίνουν δυναμικά το "παρών" κάθε χρόνο και πέρσι είχε επικρατήσει ένταση μεταξύ ομάδας που έκανε πορεία και αστυνομικών δυνάμεων. Μάλιστα, είχε γίνει χρήση χημικών από την Αστυνομία για να διαλυθούν οι συγκεντρωμένοι, που λίγο πριν έγραψαν συνθήματα στο Δημαρχείο, έσπασαν μάρμαρα, έβαλαν φωτιά σε κάδους κ.α.

Ειδικά φέτος, τα πράγματα για την αστυνομία αναμένεται είναι πιο... αυστηρά, λόγω και της σχετικής προαναγγελίας - προτροπής του Νίκου Ρωμανού (που ήταν παρών στη δολοφονία Γρηγορόπουλου), για "Μαύρο Δεκέμβρη".

Συνιστούμε και ευχόμαστε ψυχραιμία προς κάθε κατεύθυνση.

Διαβάστε περισσότερα στο inveria.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis