Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:48 | 29/04/2016

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που είχε διαρρεύσει από το υπουργικό επιτελείο του ΥΠΕΘΑ,ότι υπήρχε σχέδιο για να επανέρχονται όσοι στρατιωτικοί χωρίς τη θέλησή τους είχαν αποστρατευθεί σε μικρή ηλικία. Αφορμή για να το θυμηθούμε ήταν ένα μήνυμα που έφθασε στο Militaire.gr  από έναν απ΄ αυτούς. Δείχνει την αγωνία που υπάρχει αλλά και τον παραλογισμό κάποιων που επιμένουν να μην θέλουν να διαχωρίζουν τα στελέχη σε “αξιοποιήσιμα” και … “μη αξιοποιήσιμα” με κριτήριο την ελιτίστικη λογική άλλων δεκαετιών.

Διαβάστε τι γράφει:

“Αφορμή της επικοινωνίας μου είναι η πρόσφατη προ μηνός κρίση μου ως ευδοκίμως τερματίσας και η επικείμενη αποστρατεία μου σε ένα μήνα σε ηλικία μόλις 49 ετών χωρίς την θέλησή μου και με 27  χρονια υπηρεσιας ως αξιωματικός προερχόμενος απο την ΣΣΕ. Παρόλες τις άριστες αξιολογήσεις μου απο τους εκάστοτε διοικητές μου όλα τα έτη, υπηρεσίας μου.

Επιθυμώ να εκφράσω το παράδοξο να τίθεμαι στη σύνταξη στα 49 χρόνια μου αναγκαστικά χωρίς την θέληση μου και δίχως να έχω υπηρετήσει 35 χρόνια”.

Ο αξιωματικός αναζητά μια απάντηση για το αν ισχύουν όσα ειπώθηκαν από τη πολιτική ηγεσία. Απάντηση οριστική ακόμη δεν έχει δοθεί καθώς σύμβουλοι και “παρασύμβουλοι” δεν μπορούν να καταλήξουν στο απλούστατο: ότι όσα στελέχη επιθυμούν να παραμείνουν στην ενέργεια,θα πρέπει να μένουν. Ειδικά αυτή την εποχή. Καλό είναι και για τους ίδιους αλλά και για το στράτευμα το οποίο έχει μεγάλες ανάγκες ανθρώπινου δυναμικού.

Θα πρέπει λοιπόν από την Τετάρτη , πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά από το Πάσχα κάποιος από το ΥΠΕΘΑ να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση στα στελέχη που δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί θα πρέπει να βγουν στη σύνταξη από τα 49!

Militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis