Στo Tμήμα Βαλλιστικής Εξέτασης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, αποστέλλεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, το ρωσικής κατασκευής πιστόλι, τύπου Zastava, διαμετρήματος 6,35 mm, που βρέθηκε μετά από έρευνα, σε τσαντάκι με μια γεμιστήρα και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, σε θαμνώδη περιοχή στην οποία είχαν κρυφτεί, για να αποφύγουν τη σύλληψη, τα τρία μέλη της σπείρας διακίνησης ναρκωτικών, που διέπραταν επιπροσθέτως απάτες με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών.
Το Zastava είναι πιστόλι απλής ενέργειας, ημιαυτόματο όπλο, με ένα ασφαλές κλείδωμα και μηχανισμό σκανδάλης. Παίρνει 8 φυσίγγια.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, έχουν ήδη σχηματίσει συμπληρωματική δικογραφία, μετά την ανεύρεση του όπλου και θα την υποβάλουν τη Δευτέρα στον Εισαγγελέα Υπηρεσίας, για την άσκηση και νέων διώξεων σε βάρος της «εισαγόμενης» σπείρας για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής.
Θυμίζουμε ότι στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται 6 άτομα, συνελήφθησαν αρχικώς 5, εκ των οποίων οι τρείς Αθηναίοι και οι υπόλοιποι κάτοικοι Ρόδου και με εντολή του Εισαγγελέα Υπηρεσίας αφέθησαν ελεύθεροι οι τελευταίοι, που διώκονται για πλημμελήματα, προκειμένου να δικαστούν σε ρητή δικάσιμο, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου την 7η Οκτωβρίου 2015.
Ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας θα απολογηθούν αύριο οι Π. Κ. του Γ. 47 ετών, με καταγωγή από τα Τρίκαλα, Μ. Ν. του Γ. 39 ετών, με καταγωγή από την Αθήνα και Κ. Α. του Ό. 40 ετών, με καταγωγή από την Αθήνα.
Ο πρώτος είχε συλληφθεί την 31η Ιανουαρίου 2012 για κατοχή και πώληση ναρκωτικών στον Πειραιά, ο δεύτερος έχει συλληφθεί την 20η Αυγούστου 2010 για ληστεία στα ΕΛΤΑ Καλυθιών, την 18η Ιουλίου 2014 για απλή σωματική βλάβη στη Ρόδο, την 24η Απριλίου 2010 για παράνομη οπλοκατοχή και την 25η Ιουλίου 2012 είχε σχηματισθεί δικογραφία εις βάρος του για διάθεση – διανομή ναρκωτικών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ήταν έγκλειστος στο Κ.Κ Δομοκού.
Ο τρίτος είχε συλληφθεί την 3η Σεπτεμβρίου 2010 για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, πλαστογραφία και κατοχή ναρκωτικών, στην Μύκονο.
Σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε ο πρώτος βρέθηκε μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία, με κατεργασμένη κάνναβη, μικτού βάρους 185,1 γραμμαρίων, μία πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρους 10,8 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 17,4 γραμμαρίων, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ένα ψαλίδι, έξι κενές πλαστικές συσκευασίες, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα έγγραφο της Aegean Airlines, από 18 Μαΐου 2015, στο οποίο αναγράφεται αεροπορική κράτηση του πρώτου και του τρίτου.
Στο δωμάτιο του δεύτερου βρέθηκαν τρεις κάρτες θύρας ξενοδοχείου, εκ των οποίων δυο του ξενοδοχείου στο Φαληράκι και μια ξενοδοχείου στο κέντρο της Ρόδου, μία συσκευασία κάρτας κινητής τηλεφωνίας και ένα κινητό τηλέφωνο και στο δωμάτιο του τρίτου μία κάρτα Universal Bank, με όνομα κατόχου HADJIGEORGIOU G. και τέλος πέντε κάρτες -κλώνοι πιστωτικών καρτών, που χρησιμοποιούνται για απάτες με τραπεζικές συναλλαγές.
Μετά από έρευνες οι αστυνομικοί τους εντόπισαν σε οικία επί της Λεωφ. Ρόδου -Λίνδου, λίγο μετά την διασταύρωση των Κολυμπίων.
Στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν την οικία, οι τρείς κατηγορούμενοι εξήλθαν από την αυλή και προσπάθησαν να κρυφτούν μέσα στην βλάστηση.
Ο ιδιοκτήτης της οικίας Λ. Ι. του Β. 44 ετών, με καταγωγή από την Κοζάνη, φέρεται να αντιστάθηκε σθεναρά κατά την σύλληψή του, απωθώντας τους αστυνομικούς. Αντίσταση φέρονται ομοίως να προέβαλαν και οι τρείς κατηγορούμενοι κατά τη σύλληψή τους.
Σε έρευνα στην οικία βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ σε σωματική έρευνα στους τρείς πρώτους κατηγορούμενους, βρέθηκε και κατασχέθηκε, στον πρώτο το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, στον δεύτερο το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ, ένα ενοικιαστήριο αυτοκινήτου και στον τρίτο το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ και μια απόδειξη με ποσό συναλλαγής 3.850 ευρώ, που έγινε σε κατάστημα της Ρόδου.
Από την έρευνα στη θαμνώδη περιοχή που είχαν κρυφτεί βρέθηκε, όπως προαναφέρθηκε, το όπλο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κάρτες – κλώνοι, που κατείχε ο τρίτος χρησιμοποιούνται για τραπεζικές απάτες.
Συγκεκριμένα ο κάτοχος της κάρτας κατόπιν συνεννόησης με τον ιδιοκτήτη της εκάστοτε επιχείρησης, συμφωνούν να χρεώσουν στην κάρτα ένα χρηματικό ποσό για εικονική αγορά προϊόντων και στη συνέχεια μοιράζονται τα χρήματα ανάλογα με την συμφωνία που έχουν κάνει.
http://www.dimokratiki.gr