Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 05/01/2015

Συγγνώμη ζήτησε η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, μετά από το έντονο διάβημα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, για την επίθεση στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 29χρονου Έλληνα και ενός αλλοδαπού, μέλη του πληρώματος.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε αποζημίωση για τις οικογένειες των θυμάτων και την τιμωρία των υπευθύνων. Από την πλευρά του ο αξιωματούχος της Λιβύης Ahmed al-Mesmari ανέφερε: «Λυπούμαστε για τις απώλειες». 

Μάλιστα ο ίδιος είπε ότι οι αρχές πίστευαν, εσφαλμένα, ότι το δεξαμενόπλοιο μετέφερε «ισλαμιστές μαχητές» και πρόσθεσε ότι «το πλοίο είχε προειδοποιηθεί να μην εισέλθει στον λιμένα στη Ντέρνα», υπογραμμίζει το Associated Press.

«Τα λιμάνια στη Ντέρνα και τη Βεγγάζη ήταν κλειστά και είχαμε προειδοποιήσει όλα τα δεξαμενόπλοια να μην πλησιάσουν», πρόσθεσε ο ίδιος ενώ μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο προσπάθησε να δικαιολογήσει την επίθεση λέγοντας ότι «το πλοίο θεωρείτο ύποπτο διότι δεν συμμορφώθηκε όταν του ζητήθηκε να σταματήσει για να ελεγχθεί μόλις προσέγγιζε το λιμάνι για το ενδεχόμενο να μετέφερε όπλα και πυρομαχικά για τους εξτρεμιστές που ελέγχουν την πόλη».

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σημείωσε ότι έχει έλθει σε επαφή με τον ειδικό αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στη Λιβύη, Μπερναρντίνο Λεόν και με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική, Ασφαλείας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Πηγή:enikos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis