Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν οι Εύζωνες που πήραν μέρος στην παρέλαση για την ημέρα Anzac στο Σίδνεϊ. Φορώντας την παραδοσιακή στολή τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων στην πρώτη μεγάλη μάχη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου κατά την έφοδο του Στρατού της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας στη χερσόνησο της Καλλίπολης στην Τουρκία.
Η τελετή ξεκίνησε στις 6 το πρωί, παρουσία πολιτικών προσώπων, επισήμων και άνω των 20,000 θεατών που κατέκλυσαν την παραλία να δουν τη συγκινητική τελετή που γίνεται κάθε χρόνο, ως φόρος τιμής, στους χιλιάδες Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς στρατιώτες που υπηρέτησαν την πατρίδα τους και πέθαναν σε πολέμους και ειρηνευτικές επιχειρήσεις.
Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σίδνεϊ, Χρήστος Καρράς, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Αnzacs στο Bondi συνοδευόμενος από δύο εύζωνες, μέλη της Προεδρικής Φρουράς.
Το χρονικό της απόβασης στην Καλλίπολλη
Το πρωινό της 25ης Απριλίου του 1915, 15.000 άπειροι Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί στρατιώτες, κατόπιν διαταγής των Άγγλων αξιωματικών τους, αποβιβάστηκαν στις ακτές της Καλλίπολης στα Δαρδανανέλια, κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Στόχος τους να καταλάβουν τα Στενά και να επιτρέψουν στους Ρώσους συμμάχους τους στην «Αντάντ» να περάσουν με τα πλοία τους τον Ελλήσποντο και να ανοιχτούν στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
Παρά το γεγονός ότι ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος δεν απειλούσε άμεσα την εδαφική ακεραιότητα της Αυστραλίας, η τότε κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε, ως μέλος της βρετανικής κοινοπολιτείας και λόγω συνταγματικής της υποχρέωσης απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία, να λάβει μέρος στον πόλεμο. Στην Καλλίπολη θα ήταν η πρώτη φορά που η νεοσύστατη Αυστραλιανή Αυτοκρατορική Δύναμη, όπως ονομάστηκε η στρατιωτική δύναμη των Αυστραλών που στάλθηκε στην Ευρώπη, θα έπαιρνε μέρος σε πολεμική αναμέτρηση.