Για το πώς βίωσε την επιχείρηση διάσωσης του μικρού κοριτσιού που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό εν μέσω της κακοκαιρίας Ελπίδα και το οποίο κουβάλησε στην πλάτη του για 1,5 χιλιόμετρο μίλησε ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ που πρωταγωνίστησε στη συγκινητική ιστορία.
«Είχαμε ενημερωθεί ότι εντός του ωραρίου που θα εργαζόμασταν εκείνη τη νύχτα, 10 το βράδυ με 6 το πρωί, αντί της Δυτικής Αττικής που κινούμαστε συνήθως, θα είχαμε όλο το κομμάτι της Αττικής Οδού, για όποια βοήθεια χρειαζόταν να παρέχουμε. Ηταν πρωτόγνωρο για εμάς, είχε χιονοθύελλα» περιγράφει αρχικά στα «ΝΕΑ» ο 37χρονος Γιάννης, ο οποίος υπηρετεί ως ομαδάρχης της ΟΠΚΕ.
Συνεχίζοντας την εξιστόρηση των όσων συνέβησαν εκείνο το βράδυ ο αστυνομικός λέει στα ΝΕΑ: «Αρχικά βοηθήσαμε έναν γιατρό ο οποίος χρειαζόταν μεταφορά σε νοσοκομείο. Δεύτερο κομμάτι του επιχειρησιακού μας σχεδιασμού ήταν να εντοπίσουμε αν χρειαζόταν άλλος ιατρική βοήθεια. Τότε εντοπίσαμε το κοριτσάκι με τον πατέρα του, ο οποίος μας εξήγησε ότι το παιδί είχε τρομερό πονοκέφαλο που είχε προκληθεί από πρόβλημα υγείας στα μάτια του, καθώς το πρωί είχε προγραμματισμένο χειρουργείο στο Παίδων».
«Τα καύσιμά τους τελείωναν, το παιδί υπέφερε από το κρύο, τροφή δεν είχαν, ούτε νερό. Εμείς κουβαλούσαμε ατομικά σακίδια με νερό και ξηρά τροφή, τα οποία τελικά όποιος χρειάστηκε τα πήρε. Δώσαμε λίγο νερό στο κοριτσάκι γιατί ήταν εκεί από το πρωί, αποκλεισμένο στο χιόνι, ο μπαμπάς της δεν ήξερε τι να κάνει, το τηλέφωνό του είχε μείνει από μπαταρία, οπότε το σοκ που είχε υποστεί το παιδί ήταν μεγάλο. Ηταν σε απελπιστική κατάσταση, κρύωνε, πονούσε, ήταν τσακισμένο. Την τυλίξαμε με μια ισοθερμική κουβέρτα, της φορέσαμε και μπουφάν αλλά ήταν αδύνατον ένα παιδάκι 11 ετών, τόσο κουρασμένο, να περπατήσει σε αυτό το χιόνι» προσθέτει ο έμπειρος αστυνομικός.
«Πριν την ανεβάσω στην πλάτη μου, τη ρώτησα, “έχεις παίξει ποτέ με τον μπαμπά σου κοκορομαχίες στη θάλασσα”. Γιατί, σκεφτείτε την εικόνα, σε μια χιονοθύλλα να εμφανίζονται ξαφνικά 10 αστυνομικοί με τον δικό μας εξοπλισμό μπροστά σε ένα παιδάκι. Επειτα έσκυψα, ανέβηκε στην πλάτη μου και αρχίσαμε το περπάτημα. Την κουβάλησα για ενάμισι χιλιόμετρο, περίπου 20 λεπτά, και σε όλη τη διαδρομή ήταν σαν να μιλάω με το παιδί μου. Δίπλα μας βάδιζαν ο πατέρας της και ο γιατρός, ενώ είχε κληθεί ήδη ομάδα στην έξοδο Δουκίσσης Πλακεντίας να τους παραλάβει κι εμείς συνεχίσαμε μέχρι τις 8.30 τους απεγκλωβισμούς. Οταν τους αφήσαμε, το κοριτσάκι ήταν φανερό ότι ένιωσε τεράστια ανακούφιση, μας ευχαρίστησε κι εκείνη και ο πατέρας της. Από όσο μάθαμε, πήγε στου Ζωγράφου, στον παππού της, καθώς το σπίτι τους ήταν μακριά, στο Μενίδι. Εγώ προσωπικά ξέχασα ό,τι αντιμετωπίσαμε εκείνο το βράδυ, το κρύο, τις κακουχίες, ακόμα και το νερό που μας έλειψε. Το μόνο που μου έχει μείνει είναι το αίσθημα χαράς του παιδιού, αυτή η ανακούφιση που ένιωσε, δεν θυμάμαι τίποτα άλλο από εκείνο το βράδυ. Σας μιλάω ειλικρινά…».
Όσο για τα δικά του παιδιά, ένα αγόρι εννέα ετών κι ένα κοριτσάκι τεσσάρων, ο Γιάννης αναφέρει: «Οταν γύρισα σπίτι, κοιμόντουσαν. Στην τηλεκπαίδευση έμαθα ότι είπαν στους δασκάλους και τους συμμαθητές τους ότι ένιωθαν περήφανα για αυτό που έμαθαν ότι έκανε ο μπαμπάς τους. “Κάτι καλό έκανε ο μπαμπάς μας”, έλεγαν», σημειώνει ο Γιάννης των ΟΠΚΕ.
Πηγή: Τα ΝΕΑ