Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 08/01/2022

Μια κάτοικος του Καζακστάν με ελληνικές ρίζες, η Σαμπίνα Μουχαμέντοβα, περιέγραψε τις δραματικές ώρες που βιώνει η ίδια και η οικογένειά της λόγω των βίαιων συγκρούσεων που έχουν ξεσπάσει στη χώρα.Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, «Εμείς δε βγαίνουμε καθόλου, ούτε στο μαγαζί για να πάρουμε το ψωμί, κάνουμε το ψωμί στο σπίτι. Τώρα ακούμε σφαίρες απ' έξω. Δε ξέρει κανένας τι θα γίνει αύριο, μεθαύριο».

Στο Αλμάτι ο χρόνος έχει σταματήσει. Ο κόσμος φοβάται και δε βγαίνει από το σπίτι ούτε για τα βασικά. «Μας έχουν πάρει τηλέφωνο και μας έχουν πει να μην πάμε στη δουλειά γιατί γίνεται χαμός στην πλατεία. Εμείς μπορούμε να δουλεύουμε από το σπίτι αλλά πρέπει να έχουμε ίντερνετ. Εμείς δεν έχουμε ίντερνετ εδώ και τρεις ημέρες», τόνισε η Σαμπίνα Μουχαμέντοβα.

Η κατάσταση στους δρόμους είναι ανεξέλεγκτη, με τις μάχες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας να μαίνονται. Ακόμη, η ομογενής σημείωσε ότι «Η αστυνομία μας δε μπορεί να κάνει τίποτα γιατί στην αστυνομία μας είναι πολλοί λίγοι οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί. 2 μέρες πριν 5-7 το πολύ 10 αστυνόμοι είχαν πέσει και 70-75 άνθρωποι τους είχαν χτυπήσει».

Σημειώνεται ότι αφορμή για τα αιματηρά επεισόδια αποτέλεσε η απότομη αύξηση στις τιμές στο φυσικό αέριο και σε βασικά προϊόντα. Οι 10.000 ομογενείς που έχουν απομείνει στο Καζακστάν ζουν με τον φόβο γενίκευσης των επεισοδίων τις επόμενες ημέρες.

Παππάς Αναστάσιος

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis